Gegrond
Image default
Aanbiedingen

Onderhoud van jouw elektrische fiets

Wanneer de eerste zonnestralen en warme dagen vanaf maart voorzichtig de hoek om komen kijken, krijgt het gros van de Nederlanders al snel lentekriebels. Deze lentekriebels gaan vaak gepaard met een ontzettend grote drang om naar buiten te gaan, frisse lucht en een zonnetje op het gezicht. Skeeleren, mountainbiken, racefietsen, wandelen of skateboarden, je kan het zo gek niet bedenken maar Nederlanders trekken er graag op verschillende manieren op uit! Misschien vind jij het zelf ook wel heerlijk om je haren eens flink te laten wapperen door een dosis wind, en stap je zelf geregeld op de fiets. Om écht te kunnen genieten van de mooie landschappen die Nederland te bieden heeft is de aanschaf van een E-bike een te gekke optie, maar vergeet niet dat zo’n beestje wel om goede onderhoud vraagt. Het zou immers zonde zijn als de accu ineens niet meer werkt en je een E-bike accu revisie moet doen…. Lees snel met ons mee voor de beste tips om jouw E-bike zo lekker mogelijk te laten fietsen! 

 

Niet te warm, niet te koud

In dit opzicht lijkt de accu van je E-bike eigenlijk wel een beetje op de gemiddelde Nederlander; te koud is niet goed, maar van te warm weer wordt de accu ook niet blij. Zorg ervoor dat je de accu midwinter dus niet buiten laat overnachten, en wanneer de zomer echt op zijn heetst is kan je de E-bike ook beter uit de zon halen en in de schaduw zetten. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de accu uit de fiets te halen, en alleen die in de schuur te leggen in plaats van de fiets; als je ruimtegebrek hebt bijvoorbeeld! 

 

Blijven controleren

Om jouw elektrische fiets in de perfecte conditie te kunnen blijven gebruiken, is het van groot belang om controles te blijven uitvoeren. Zo zou je eens per week je banden even moeten checken om te kijken of er nog genoeg lucht in zit en deze niet versleten zijn. Een ander belangrijke factor; check de remblokjes van je fiets zo nu en dan! De remblokjes van een elektrische fiets verslijten namelijk sneller dan de blokjes van een reguliere fiets. En tot slot is het natuurlijk altijd goed om te checken of je verlichting nog werkt, hoewel dit voor de conditie van jouw fiets misschien niets uitmaakt, scheelt het natuurlijk wel in je portemonnee als je geen boete hoeft te betalen! 

 

https://www.rebatt.nl/