Hoe is het om een auto te huren in Spanje?


Posted On jul 9 2019 by

Als je op vakantie gaat naar Spanje en je hebt je eigen vervoersmiddel niet bij je, dan zit je er wellicht aan te denken om een auto te huren. Een auto is een prima vervoersmiddel om Spanje te ontdekken: of je nou aan het strand zit en graag de omgeving wil verkennen of je als thuisbasis in een (grote) stad zit en vanuit daar alles met de auto wil ontdekken! Ik zal je in dit artikel uitleggen hoe het is om een auto te huren in Spanje.

 

Om goed voorbereid en zorgeloos een auto te huren, wil je natuurlijk vooraf wat tips en ervaringen weten van andere autohuurders in Spanje. Wanneer je een auto huurt kan je prachtige rondreizen maken, een citytrip combineren met een uitstapje in je huurauto een fly drive boeken of een rondreis met een huurauto uitstippelen. Het is wel belangrijk om deze regels voor het rijden in Spanje in je achterhoofd te houden:

 

  • Je moet minimaal 21 jaar zijn voor autohuur in Spanje;
  • Je moet minimaal 1 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs;
  • Kinderen tot 12 jaar mogen niet voorin de auto zitten;
  • All-In autoverhuur is mogelijk in Spanje;
  • Ben je onder de 25? Dan moet je een extra toeslag betalen.

 

Ieder land heeft zo zijn eigen verkeersregels. Zorg dat je de Spaanse kent en weet wat wel en niet mag zodat je niet voor verrassingen komt te staan onderweg. In Spanje rijdt men rechts en trams hebben altijd voorrang. Bestuurders die van rechts komen hebben voorrang. Het maximaal toegestane alcoholpromillage is 0,5. De maximumsnelheden in Spanje zijn 50 km/h binnen de bebouwde kom, 90 km/h buiten de bebouwde kom en 120 km/h op de snelwegen. Alle inzittenden moeten een gordel dragen en kinderen onder de 3 jaar moeten in een speciaal kinderzitje zitten. In Spanje wordt tol geheven op de snelwegen: zorg dat je cash en een creditcard bij je hebt want in Spanje kun je niet altijd met een Nederlandse pinpas betalen. Tips voor autoverhuur in Spanje…

 

Over het algemeen zijn de wegen in Spanje goed onderhouden. Alleen in de kleine dorpen zal je soms wat hobbelwegen tegenkomen. De verkeersregels zijn duidelijk, maar houdt de verkeersborden ten alle tijden goed in de gaten. Je wilt natuurlijk niet voor vervelende, dure verrassingen komen te staan!

 

Helemaal overtuigd dat je een auto wil gaan huren tijdens je vakantie in Spanje? Dan is het natuurlijk als laatste nog belangrijk om te weten waar je het beste je vervoersmiddel kunt gaan huren. Het verhuurbedrijf Sunny Cars heeft op bijna alle vliegvelden in Spanje een bureau. Sunny Cars is een erkend en goed verhuurbedrijf en je kunt je auto er zorgeloos huren met een All-Inclusive autoverhuur pakket. Met dit pakket heb een lokale belasting en luchthavenafleveringskosten, Glas-banden-bodem-dakschadedekking, terugbetaling eigen risico bij schade of diefstal, schadeverzekering (CDW), een WA-dekking van 7,5 miljoen euro, een ongelimiteerd aantal kilometers en je kunt de huurauto gratis wijzigen. Sunny Cars biedt ook de mogelijkheid aan personen jonger dan 25 jaar om een auto te huren. Ben je 25 jaar of jonger, vraag dan het Under Age pakket aan bij Sunny Cars!

https://www.autospanje.nl

Last Updated on: juli 9th, 2019 at 5:28 pm, by


Written by