Gegrond
Image default
Vakantie

Do’s and dont’s in Indonesië

Wanneer je binnenkort naar Indonesië reist, ben je waarschijnlijk al druk bezig met de voorbereidingen. Met onze reistips zorgen wij ervoor dat jouw reis zo leuk mogelijk wordt en dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. We laten je zien wat het lekkerste eten is en waar je wel of niet veilig een brommer kunt huren.

De lokale gebruiken

Indonesiërs zijn een erg netjes en beschaafd volk. Respect voor de medemens is heel erg belangrijk voor Indonesiërs. Openbaar schreeuwen en boos worden is dan ook echt not done in Indonesië. Het kan dus ook betekenen dat een vriendelijke lachende indonesiër helemaal niet zo heel vrolijk is.

Wanneer je linkshandig bent moet je goed blijven opletten in Indonesië. Moslims en Hindoes vinden het onbeleefd iets te doen met hun onreine linkerhand, enkel hun billen afvegen doen zij met links. Iemand iets aangeven, eten of handen schudden: dit kun je allemaal niet met links doen. Zelfs iets aanwijzen met links kan echt niet. Wijzen kun je überhaupt beter met je duim doen. Wat ook ongepast is, is om iemand zijn of haar hoofd aan te raken. Het hoofd wordt als heilig beschouwd, dit is namelijk waar de ziel leeft.

Het lekkerste eten

Natuurlijk kun je in Indonesië overal wel pizza en hamburgers krijgen. Dit is echter niet wat je moet willen wanneer je zo’n prachtige verre reis gaat maken. Ga vooral voor het lokale eten, vaak is de kwaliteit beter en is het daarnaast ook nog eens goedkoper. Je kunt ook prima bij een stalletje op straat eten, kies daarbij een plek waar je ook veel locals ziet eten. In dat geval mag je er wel van uitgaan dat de producten niet te lang in de zon hebben gelegen. Het is ook leuk om eens bij een Warung te gaan eten, dit zijn mini restaurantjes in een winkeltje. Hier eet je voor een zeer lage prijs heerlijk authentiek Indonesisch.

Op de brommer

De paden langs de kust en de wegen tussen de rijstvelden zijn perfect om brommertochten op te maken. Het is dan ook geen wonder dat de lokale bevolking vaak hele gezinnen op deze twee wielen vervoert. Als je ook zin heb om met de wind in je gezicht lekker je eigen weg te gaan op de brommer is het belangrijk dat je op pad gaat met een internationaal rijbewijs. Sluit daarnaast ook een verzekering af als je een brommer huurt. Dit is voor jezelf een fijn idee, daarnaast is het ook gewoon verplicht.

Doe wat terug

Wanneer je op reis bent, ben je natuurlijk te gast in dat land. In Indonesië zul je je ook echt zo voelen. De bevolking verwelkomt je graag met al hun vriendelijkheid en is dan ook altijd wel in voor een gezellig praatje. De bevolking laat je graag hun manier van leven zien en bied je dan ook graag wat te eten aan. Wat terug doen is heel simpel, zo wordt het al gewaardeerd als je een paar woordjes Bahasa Indonesia spreekt of even een balletje trapt met wat lokale kinderen. Je kunt ook kleine cadeautjes geven zoals pennen, schriften, ballonnen of stickers. Zorg dat je deze bij de lokale bevolking koopt zodat je de economie ook stimuleert. Op de site van 333Travel vind je alle 333Travel ervaringen.

https://www.dalreizen.nl/