Gegrond
Image default
Onderwijs

Zakelijk Italiaans leren voor het werk? Volg een cursus

Talloze mensen volgen taalcursussen om bijna hetzelfde aantal redenen. Toch is er één reden die heel erg vaak wordt opgevoerd: het werk. Wanneer je werkt bij een bedrijf met internationale collega’s en/of klanten, dan wordt het doorgaans heel erg op prijs gesteld als je kennisneemt van de taal. Toch wil je de taal wel op een, voor jou, effectieve manier leren. Gaat het bijvoorbeeld om de Italiaanse taal, dan is een cursus zakelijk Italiaans de ideale uitkomst. We leggen uit waarom. 

 

Effectiviteit 

Misschien weet je het nog wel van de middelbare school of van andere cursussen. Hele lessen gewijd aan het bestellen van een brood in de bakkerij of het praten met de wegenwacht. Heel handig voor de taalontwikkeling, maar toch wel verspilde tijd als je de taal enkel gebruikt voor werk. De oefensituaties en gesprekken kunnen in het teken van de effectiviteit toch beter in het teken staan van het vak wat je uitoefent. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van zakelijke brieven en e-mails of het voeren van een verkoopgesprek. 

 

Persoonlijk 

De leerroute van de zakelijke Italiaanse taal kan tijdens een cursus compleet op jou en jouw vakgebied worden toegespitst. Deze persoonlijke aanpak zorgt ervoor dat je snel de gewenste stappen maakt die je nodig hebt.Gedurende een training zakelijk Italiaans is er uitgebreid aandacht voor lezen, schrijven, spreken en luisteren in het Italiaans. Essentiële skills voor de redzaamheid in een vreemde taal. Bovendien worden de trainingen doorgaans aangepast op jouw situatie. Heb je een grotere behoefte aan extra tijd voor het schrijven van formele e-mails, of wil je juist de focus leggen op vloeiende presentaties of onderhandelen? Dan wordt daar rekening mee gehouden. 

 

Cultuur 

Voor het beheersen van een zakelijke taal is het niet alleen belangrijk om de taalvaardigheid op een degelijk niveau te krijgen, maar het leren van een zakelijke cultuur is van groot belang. Doorgaans zijn docenten van dergelijke cursussen op de hoogte van zakelijke gebruiken en deze krijg je dan ook mee tijdens de lessen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van persoonlijke titels, hoe je iemand groet en wat beleefdheidsvormen zijn. Dit kan soms het verschil zijn tussen het slagen en falen van je zakelijke contact. Dat geldt overigens niet alleen voor zakelijk Italiaans, maar bijvoorbeeld ook voor een cursus Spaans, Duits, Engels of Frans.  

 

https://www.babel.nl/zakelijk-italiaans/