Gegrond
Image default
Onderwijs

Sales en accountmanagement – iets voor jou?

Wat doe je in sales en accountmanagement?

Als je werkt in sales en account management, werk je samen met je klanten. Je houdt altijd in gedachte hoe je hen het beste van dienst kunt zijn. Het is essentieel dat je commerciële mogelijkheden ontdekt en gebruikt, dat je luistert en analyseert, oplossingen voorstelt, onderhandelt. Je zorgt altijd voor klanttevredenheid.

Sales en accountmanagement opleiding

Als je een opleiding sales en accountmanagement doet, leer je hoe het is in een commerciële omgeving te werken. Dat wil zeggen: echt op de klant gerichte actie, hoe je gestructureerde verkoop interviews aflegt, wat het leveren van service inhoud, hoe met klachten om te gaan en ook wat de belangrijkste juridische aspecten zijn.

Uitdagingen van de Sales en accountmanagement

In sales en accountmanagement wordt ook gelet op relatiebeheer, netwerken en het aanbrengen van nieuwe klanten, samenwerking met andere afdelingen binnen je bedrijf, efficiënt en effectief sales planningen maken, overleggen en onderhandelen met de klant. Het behelst ook het opzetten van een accountplan, het uitvoeren van account analyses, het maken van prognoses, targets monitoren met het oog op omzet en marges en klachtrapporten analyseren. Een sales en account manager doet zijn commerciële werk met een klantgerichte benadering.

De carrièreperspectieven in sales en accountmanagement

Sales en accountmanagement professionals zijn te vinden in vrijwel elke branche. Er wordt in de toekomst een groei in de werkgelegenheid voor sales en accountmanagement professionals verwacht. Al met al biedt deze baan je een goed gevoel voor een succesvolle carrière.

Persoonlijke vaardigheden en kenmerken die je vooruit brengen

Om een goede sales en accountmanagement professionals te worden, moet je ervaring in een bepaalde bedrijfstak krijgen, je aanpassen aan de branche waarin je wil werken. Een opleiding heeft de voorkeur voor veel werkgevers, naast ervaring. Bovendien zijn computer- en overtuigingsvaardigheden cruciaal.