Stretchwalker schoenen: It’s a way of life


Posted On okt 4 2017 by

De meest comfortabele schoenen die er zijn

Wie had gedacht dat de meest comfortabele schoen afkomst is uit…. Japan! Ja echt waar, want de wereldberoemde stretchwalker schoenen zijn ontwikkeld en bedacht door de Japanse uitvinder Tetsuya Nosaka. We gaan even terug naar het begin.

Het ontstaan van stretchwalkers

“Hoe kunnen we onze schoenen nóg comfortabeler maken?” Het antwoord op deze vraag vonden we in Japan, waar al eeuwenlang een bijzondere sandaal wordt gedragen: de ‘Ippon-ba geta’. Deze traditionele houten sandaal zorgt voor een natuurlijke houding van het lichaam, waardoor gewrichten minder worden belast. De Japanse uitvinder Tetsuya Nosaka zag als eerste dat het oeroude Japanse sandaalconcept vertaald kon worden naar een moderne schoen. Samen met hem ontwikkelde het bedrijf Xsensible de Xsensible Stretchwalker schoenen: een stijlvolle schoen met een uniek balanspunt in het midden van de zool. Dit balanspunt zorgt voor optimale balans en een evenwichtige, gezonde lichaamshouding.

Een groot succes in de hele wereld

Het succes beperkte zich niet alleen in Azië, maar verspreidde zich snel over de hele wereld. Met name bij de oudere doelgroepen worden stretchwalkers veel gebruikt. Niet zo raar ook, want het zijn schoenen die geen stijve, pijnlijke of vermoeide voeten bezorgen dankzij de ultieme combinatie van balans en demping. En dat klinkt bij senioren heel goed in de oren!

Kenmerken van de schoen

De schoenen die Xsensible ontwikkelt heeft zijn stijlvol, tijdloos, duurzaam en bieden een zeer hoog loopcomfort voor zowel mannen als vrouwen. Dankzij een gepatenteerde technologie genaamd Xsensible Inside, worden verschillende lagen leer gebruikt om optimaal comfort te bieden voor jong en oud. Het geheim zit in de speciale ‘geheugen’ materiaal. De speciale leer wat wordt gebruikt is elastisch en kan zich daarom terug vormen naar zijn oorspronkelijke vorm. De buitenlaag is van echt leer, de binnenlagen (elk met een eigen functie) zijn van stretchleer dat voor een maximale bewegingsvrijheid zorgt. Mooie bijkomstigheid is dat Xsensible schoenen waterafstotend, en ademend zijn, gemaakt van lichtgewicht materiaal en een uitneembaar voetbed hebben, zodat je zelf een orthopedisch zooltje erin kunt leggen.

Nijhof Schoenen: exclusief (online) verkooppunt

Bezoek Nijhof Schoenen online en geniet van tientallen exclusieve schoenenmerken voor heren en dames. Nijhof Schoenen is al sinds 1929 één van de grootste onafhankelijke schoenenwinkels in Nederland met een ruim assortiment aan schoenen.

https://www.nijhofschoenen.nl

Last Updated on: november 17th, 2020 at 2:35 pm, by


Written by