Gegrond
Image default
Marketing

Stappenplan voor goed webdesign

Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om een website te designen. Er zijn online erg veel tools te vinden die u kunnen helpen bij het bouwen van uw website. Er zit echter een verschil tussen webdesign en goed webdesign. Het bouwen van een goede website is helemaal niet zo eenvoudig. Daarom hebben wij voor u een stappenplan in elkaar gezet boordevol met tips en de stappen waar u rekening mee moet houden als u een goede website wilt ontwerpen. U kunt er ook voor kiezen om uw webdesign door een communicatiebureau te laten doen. Bijvoorbeeld Cherry-Communicatie, een communicatiebureau uit Amsterdam.

Belang Web design

Uw website is het visitekaartje van uw bedrijf. Goed webdesign zorgt ervoor dat bezoekers meteen weten waar uw bedrijf voor staat en wat ze van uw bedrijf kunnen verwachten. U kunt uw website zien als als de eerste indruk die u met uw bedrijf geeft aan potentiele klanten. Is deze eerste indruk niet goed dan loopt u potentiele leads en of conversies mis. Verder schept goed webdesign vertrouwen, wat uw bedrijf ook weer ten goede komt. Daarbij kan uw website een onderscheidende factor zijn ten opzichte van de concurrentie.

  1. Begin bij de doelstelling; Het eerste waar aandacht aan besteedt moet worden voordat u aan de slag gaat met het website ontwerp is de doelstelling. Wat wilt u met uw website bereiken? Met wie communiceert u? Op welke manier wilt u uw boodschap vertellen? Allemaal vragen die te maken hebben met de doelstelling. Pas als de doelstelling duidelijk is kan er worden nagedacht over het design van de website.
  2. Gebruiksvriendelijk en structuur; Gebruiksvriendelijkheid is zeer belangrijk. Gebruiksvriendelijkheid betekent dat website bezoekers de website begrijpen en snel kunnen vinden waar zij naar op zoek zijn. Zorg er dus voor dat de website overzichtelijk blijft en maak gebruik van een goede lay-out. Een belangrijk onderdeel van gebruiksvriendelijkheid is de navigatie. Door goede website navigatie is het voor bezoekers gemakkelijk om naar andere pagina’s te navigeren en te vinden waar zij naar op zoek zijn. Met gebruiksvriendelijkheid als doel maak je nu de structuur van de website. Wat komt waar te staan? Hoe groot worden de elementen op de website? Hoe gaat de navigatiestructuur in elkaar zitten?
  3. De visuele elementen; Visuele elementen zijn erg belangrijk voor goed webdesign. Bij visuele elementen moet je denken aan buttons, typografie, kleurgebruik en styling. Bedenk goed welke visuele elementen u wilt gebruiken en welke er passen bij de doelstelling van uw website. Bij het bedenken en toevoegen van visuele elementen aan uw website zijn er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. Zo kunt u door elementen waar u aandacht op wilt vestigen (zoals een koopknop) eruit laten springen door het te laten contrasteren met de rest van het design. Wel is het belangrijk dat dit niet rommelig wordt. Zorg ervoor dat er een duidelijke lijn te zien is in de visuele elementen.
  4. Content; Content is alle tekst, afbeeldingen en video’s op de website. U kunt content zien als de inhoud van de website. Aan de content voor de website kunt u zelf invulling geven. Bedenk wel dat het principe van less=more bij content vaak goed toepasbaar is (bij de tekstuele content). Als u iets beknopter kunt verwoorden is dit vaak beter.

 

Communicatiebureau Amsterdam

Het designen van een goede website is niet eenvoudig. U kunt er ook voor kiezen om uw webdesign uit te besteden aan bijvoorbeeld
dit communicatiebureau uit Amsterdam. Deze website bouwers in Amsterdam zorgen voor een professionele website. Hierdoor hoeft u zelf niet met het webdesign aan de slag en weet u zeker dat uw webdesign de juiste boodschap zal overdragen aan uw bezoekers.

(Ik kon niet gebruik maken van verbindingswoorden en heb de sleutelwoorden: communicatiebureau amsterdam, communicatiebureau amsterdam, website bouwers amsterdam, website bouwers amsterdam dus niet op die manier in de tekst kunnen verwerken).

 

https://cherry-communicatie.nl/