Gegrond
Image default
Internet marketing

Het belang van je online marketingcampagne voorbereiden

Waarom moet je een online marketingcampagne voorbereiden?

Een online marketingcampagne kan niet scoren als je deze niet gaat voorbereiden. Je kunt helaas niet zomaar wat aanmodderen en daarmee goede resultaten verwachten. Het is de bedoeling dat je weet wat je doet en met welke reden. Zo kun je met de juiste keuzes zorgen dat je online marketingcampagne extra goed scoort. Onthoud dat een campagne met advertenties altijd geld kost. Hoeveel je hier aan kwijt bent heb je zelf in de hand. Dit geldt ook voor het bedrag dat het gaat opleveren. Als je zomaar wat doet dan is de kans aanzienlijk groot dat je geld verspilt. Kies je voor het voorbereiden van je online marketingcampagne? Dan zul je investeringen op den duur zeker terugverdienen.

Welke effecten kan een marketingcampagne hebben?

Dit hangt heel erg af van welke doelen jij jezelf hebt gesteld. Wellicht wil jij dat er meer websitebezoekers komen. Dan zorg je ervoor dat mensen jouw website zien. Je kunt ook als doelstelling hebben dat je meer leads wilt. Je focust dan op het laten toenemen van bijvoorbeeld inschrijvingen voor je nieuwsbrief. Misschien heb je zelf liever een campagne die een hoger conversiepercentage als doel heeft. Ook hier kun je je advertenties op insteken. Combineer dit met het optimaliseren van je website.

Wat zijn de aandachtspunten voor dit proces?

Let er op dat je te allen tijde je doelgroep in je achterhoofd houdt. Hen moet je overtuigen om een bepaalde keuze te maken. Als het goed is heb jij in een eerder stadium al een marketingplan geschreven voor je business. Daarin is onderzocht wat jouw doelgroep motiveert om bij jou actie te ondernemen. Zorg dat je hierop inspeelt. Vertel wat jouw aanbod beter maakt dan het aanbod van de concurrent. Laat de bezoeker voelen dat jouw aanbod echte meerwaarde biedt. Focus hierbij op de emotie van je doelgroep.

Waar lanceer je je campagne?

Beslis op basis van je eerder uitgevoerde doelgroeponderzoek op welk kanaal jij je campagne gaat lanceren. Dit zorgt ervoor dat jij geen geld verspilt aan kanalen waar jouw doelgroep achteraf niet op actief blijkt te zijn. Weet wel dat verschillende kanalen verschillende aanvliegroutes hebben. Denk bijvoorbeeld aan de afmetingen van de afbeeldingen of video’s, of van de manier van bekijken door de doelgroep. Veel social media posts worden zonder geluid bekeken. Bij Instagram moet je binnen 3 seconden de aandacht kunnen vastpakken, terwijl op LinkedIn mensen vaak langer blijven kijken.

Je online marketingcampagne uitbesteden

Wil je liever je online marketing campagne uitbesteden? Kies dan voor een partij waarbij jij je prettig voelt. Vraag een intakegesprek aan en kijk naar de ervaring, de skills en vooral hoe ze jou als klant behandelen. Je kunt ook onderzoeken hoe anderen over dit bedrijf denken door op zoek te gaan naar reviews. Zo maak jij de beste keuze. Zorg er in elk geval voor dat jij je online marketing campagne goed voorbereiden gaat.

https://www.omcbase.nl/voorbereiding-succesvolle-online-campagne/