Gegrond
Image default
Huishoudelijk

Je tegelvloer jarenlang als nieuw houden

Een tegelvloer is een duurzame keuze voor je keuken, badkamer of andere ruimtes in je huis die nog eens nat willen worden. Wanneer je de vloer goed verzorgt kan deze er jarenlang als nieuw uitzien. We leren je graag wat technieken die jou zullen helpen bij het mooi houden van je tegelvloer. De technieken zijn geschikt voor keramische tegelvloeren en vloeren met imitatietegels.

 

Dagelijkse vegen of stofzuigen

 

Wanneer je dit dagelijks doet verwijder je losse klonten modder, kruimels en ander vuil dat zich op de tegelvloer zou kunnen ophopen. Vuil dat je op natte plekken laat liggen kan al snel gaan aankoeken waardoor het lastig te verwijderen wordt.

 

Dweil met warm water

 

Wanneer je vloer geen vlekken heeft of wanneer het niet nodig is om deze grondig schoon te maken, kun je de vloer afnemen met een vochtige dweil. Dit volstaat om je vloer schoon te houden. Reinig de dweil altijd met warm water nadat je een deel van de kamer hebt gedweild. Doe dit constant tot je de hele vloer hebt gedweild.

 

Droog de vloer

 

Het maakt niet uit of je water of een mengsel van water en schoonmaakmiddel gebruikt, neem de vloer altijd af met een droge dweil wanneer je klaar bent met dweilen. Op deze manier voorkom je dat nieuw vuil zich ophoopt en zo vlekken maakt in de voegen.

 

Ruim vocht meteen op

 

Wanneer je iets vochtigs morst zoals bijvoorbeeld je drinken is het zaak dat je dit gelijk schoonmaakt. Wanneer je dit langer laat liggen geef je het meer tijd om in je voegen te trekken. Niemand heeft natuurlijk zin in de tegels schoonmaken of zelfs de voegen schoonmaken. Zoete vloeistoffen worden daarnaast ook heel plakkerig.

 

Hardnekkige vlekken

 

Maak hardnekkige vlekken altijd schoon met een desinfecterend middel. Wanneer je huisdier bijvoorbeeld een ongelukje heeft gehad of wanneer je rauw vlees op de grond hebt laten vallen, besproei de plek dan met een desinfecterend middel en veeg het daarna meteen weer op.

 

https://www.voegxpert.nl/