Gegrond
Image default
Gezondheid

Is ananas gezond?

Dat het eten van fruit of het drinken van een fruitsap goed voor je is, hoef je niet te vertellen aan de meeste mensen. Iedereen zal dit kunnen beamen. Maar dat er een verschil zit tussen de verschillende soorten fruit en dat elke soort daarmee wel invloed heeft op een bepaalde manier voor het lichaam en de gezondheid is minder bekend. 

Een reden hiervoor is dat veel vruchten een eigen samenstelling hebben en deze samenstelling dus ook een andere invloed heeft op je lichaam. Deze nieuwe manier van het kijken naar fruit zorgt ervoor dat je veel gerichter je lichaam kan versterken op de punten waar dit nodig mocht zijn. In deze blog leggen we uit waar ananas goed voor is.

Vitamine C

Ananas bevat een hoge concentratie aan vitamine C. Vitamine C is misschien wel het de bekendste vitamine maar veel mensen weten niet wat de voordelen van vitamine C daadwerkelijk zijn. Als je dus ananas gebruikt, profiteer je van deze voordelen.

  • Positieve invloed op je immuunsysteem. Vitamine C versterkt je immuunsysteem en zorgt ervoor dat je lichaam beter en sneller reageert op stoffen of ziektekiemen.

  • Bevordering van je energiestofwisseling. Vitamine C zorgt ervoor dat je energie beter verdeeld wordt. Dit gebeurt door de energie die in voedsel zit beter vrij te laten komen.

  • De vorming van collageen. Collageen heeft meerdere functies in je lichaam. Het zorgt voor stevige bloedvaten en zorgt voor een stevige huid. Vitamine C bevordert de vorming van collageen.

  • Goed voor botten en kraakbeen. De vorming van botten en kraakbeen komt mede stand door collageen. Hierdoor is vitamine C ook op dit gebied een uitstekende ondersteuning.

Als je deze voordelen bekijkt dan snap je dat het gebruik van ananas een meerwaarde heeft die je dus op elk gebied van je lichaam kan gebruiken.

Andere voedingsstoffen

Naast de hoge concentratie van vitamine C, bevat een ananas ook de volgende andere voedingsstoffen die belangrijk zijn bij een evenwichtig voedingspatroon. Vitamine A, zorgt onder andere dat je ogen zich aanpassen aan de schemer. Kalium, is een belangrijk zout wat de bloeddruk kan verlaten, Calcium is goed voor de stevigheid van je botten. Het laatste ingrediënt wat te benoemen valt bij ananas is bromelaïne. Dit enzym is de reden dat deze vrucht al door de indianen in Midden en Zuid-Amerika de naam kreeg van nana (wat zoveel betekent als perfect) fruit.

De kenmerken van dit enzym zijn dat het goed is tegen allerlei kwalen die te maken hebben met ontstekingen. Hiermee zie je dus dat het gebruik van verse ananas in een sap een behoorlijke bijdrage levert. Wil je Ananassap proberen? Bekijk deze website. Hier kan je niet alleen sap van de ananas bestellen maar ook andere sappen die allemaal een positieve bijdrage leveren aan je gezondheid.

https://www.sap.je/