Gegrond
Image default
Financieel

Zijn persoonlijke leningen minder risicovol dan home equity-leningen?

In de loop van uw leven moet u mogelijk geld lenen voor verschillende doeleinden, of het nu gaat om verbeteringen aan het huis, reparaties of medische rekeningen.

Met persoonlijke leningen kunt u geld lenen voor welk doel dan ook, maar om een betaalbaar tarief voor een persoonlijke lening te krijgen, moet u over het algemeen een sterke kredietscore nodig hebben wanneer u zich aanmeldt.

Aan de andere kant, als u een huis bezit, kunt u mogelijk in aanmerking komen voor een betaalbare lening met eigen vermogen, zelfs als uw krediet niet zo geweldig is . Net als persoonlijke leningen, kunt u met home equity-leningen geld lenen voor elk doel. Veel mensen sluiten hypotheken af om hun huis op te knappen, maar je kunt dat geld nemen en het gebruiken om op vakantie te gaan als je dat wilt (hoewel dat echt geen aan te raden route is).

Home equity-leningen kunnen in veel gevallen ook lagere rentetarieven hebben dan persoonlijke leningen. Als zodanig lijken ze misschien de betere optie als het gaat om geld lenen. Maar dit is waarom een persoonlijke lening een iets minder risicovolle optie is kan zijn.

Beveiligde versus ongedekte leningen

Als u een persoonlijke lening aangaat, stelt u geen specifiek activum in als onderpand voor die lening. Daarom is uw credit score zo belangrijk bij het aanvragen van een persoonlijke lening. Aangezien de lening zelf niet gekoppeld is aan een actief dat uw geldschieter kan verkopen om terugbetaald te worden, moet uw geldschieter vertrouwen op uw leengeschiedenis en kredietwaardigheid om te beslissen of hij u geld wil lenen of niet. Dit kan al beinvloed worden als je bijvoorbeeld iets of op afbetaling koopt of een monitor huren overweegt.

Hypotheekleningen , aan de andere kant, zijn gedekte leningen, en de huizen die worden geleend, dienen als onderpand voor hen. Als u een lening met eigen vermogen afsluit en achterloopt met uw betalingen, heeft uw geldschieter het recht om beslag op uw huis te leggen, net zoals u te maken zou krijgen met afscherming omdat u te ver achterloopt op uw hypotheekbetalingen.

Het is om deze reden dat huiseigenaren misschien liever geld lenen via een persoonlijke lening, ook als dat betekent dat ze met een iets hogere rente vast komen te zitten. Zo brengen ze hun huis niet in gevaar.

Dat betekent natuurlijk niet dat er geen consequenties zijn als je een persoonlijke lening niet op tijd aflost. Als u achterloopt met uw betalingen, kan uw credit score een grote klap krijgen. Van daaruit kan het heel moeilijk worden om weer geld te lenen als dat nodig is. Bovendien, als u een persoonlijke lening niet terugbetaalt, kan uw geldschieter proberen om beslag op uw loon te leggen. Maar met een persoonlijke lening loopt u niet het risico uw huis te verliezen.

Wat is de juiste beslissing?

Uiteindelijk moet elke lening die u aangaat een lening zijn die u heeft het vermogen om terug te betalen. Als u verantwoord leent via een overwaarde lening, kunt u het risico op verlies van uw woning minimaliseren. U hoeft deze optie dus niet per se uit de weg te gaan als dit betekent dat u een lagere rente vaststelt op het bedrag dat u leent. Maar uiteindelijk ben je misschien meer op je gemak met het idee van een persoonlijke lening, en dat is ook goed. Zorg er wel voor dat u niet over uw hoofd loopt.

Ons team en websites zoals Spaarbuidel hebben ons geholpen en we hebben de kleine lettertjes doorgenomen om de geselecteerde persoonlijke leningen te vinden die aanbieden concurrerende tarieven en lage tarieven.

 

https://spaarbuidel.nl/geld-lenen/