Gegrond
Image default
Financieel

Wat zijn mijn mogelijkheden bij het kopen van onroerend goed in Duitsland?

Wat zijn mijn mogelijkheden bij het kopen van onroerend goed in Duitsland?

U kunt een appartement of huis direct op de markt kopen. Daarnaast zijn er verschillende manieren om onroerend goed te kopen:

* De eerste optie is via een banklening. Dit betekent dat u een lening voor bepaalde tijd krijgt van een door ons goedgekeurde bank. Als u de woning binnen twee jaar na aankoop wilt verkopen, moet u het volledige bedrag plus eventuele kosten van de bank terugbetalen. Anders hoeft u alleen tot het einde van de looptijd periodiek te betalen. Banken vragen echter meestal een aanbetaling van 20% – 30%, afhankelijk van de grootte van de lening.

* Een andere manier om uw woningaankoop te financieren is via een particuliere belegger die onroerend goed koopt in opdracht van investeerders. Deze transacties vinden plaats zonder tussenkomst van een bank. Particuliere investeerders bieden vaak aantrekkelijke financieringsvoorwaarden omdat ze hun geld snel terugkrijgen. Zij investeren daarom liever in grote projecten zoals appartementen dan in vrijstaande woningen.

* Een derde mogelijkheid is lenen tegen uw eigen vermogen. U kunt bijvoorbeeld uw ouders of familieleden om hulp vragen. Of u kunt zelfs overwegen om enkele aandelen of effecten te verkopen. Dan heeft u geen toegang meer tot deze fondsen.

* Ten slotte kunt u ervoor kiezen om uw woning te verhuren. Met huurinkomsten kunt u alle kosten dekken die gepaard gaan met het bezitten van een onroerend goed. Het betekent echter wel dat u de controle over het pand verliest.

Hoe lang moet ik verwachten te leven?

Het hangt van veel factoren af. Sommige mensen sterven jong, anderen overleven tot op hoge leeftijd. Er zijn verschillende redenen waarom iemand vroeg overlijdt. Een van de redenen kan erfelijke ziekten zijn, zoals kanker of hartaandoeningen. Andere oorzaken zijn ongelukken, zelfmoord, moord of natuurrampen.

Variabele rente betaald? Bekijk deze site voor compensatie.

Kan ik mijn huis na pensionering nog betalen?

Ja! Veel gepensioneerden leven ver boven hun financiële comfortniveau. Dan komt onze pensioenregeling goed van pas. Door een deel van uw spaargeld te beleggen in onze Pensioenregeling, geniet u jarenlang van een belastingvrije groei. En aangezien u toch al aan het sparen bent, loopt u de kans om extra vermogen op te bouwen niet mis.

Moet ik sparen voor mijn pensioen?

Het maakt niet uit in welke levensfase u zich momenteel bevindt, u moet nu beginnen met plannen voor uw toekomstige behoeften. Ons Pensioenplan biedt u de kans om gedurende uw hele loopbaan regelmatig bij te dragen. Zodra je 55 bent, kun je beslissen welk type beleggingsstrategie het beste bij je past. Of u uw geld nu liever in obligaties of aandelen steekt, u kunt uw beleggingen eenvoudig wijzigen wanneer u maar wilt.

Is het mogelijk om geld van mijn rekening op te nemen voordat ik 65 ben?

Ja, u kunt op elk moment geld opnemen van uw rekening. Neem dan contact op met een van onze vertegenwoordigers via telefoon of e-mail.

Zijn er speciale regels met betrekking tot opnames?

Alle accounts zijn onderworpen aan bepaalde opnamelimieten. Raadpleeg de onderstaande tabel voor details.