Gegrond
Image default
Electronica en Computers

Internet beveiligingscamera’s

Internet beveiligingscamera’s zijn speciaal ontworpen voor bewaking op afstand. Deze camera’s zijn toegankelijk vanaf elk computerstation dat op het internet is aangesloten. Internet beveiligingscamera’s kunnen worden gebruikt om alles wat er gebeurt rond uw huis of kantoor weten door een verblijf in een deel van de wereld.

securitythuis

Internet beveiligingscamera’s hebben meestal de mogelijkheid om beelden te streamen in plaats van het weergeven van stilstaande beelden. De frame flow zal een illusie van bewegend beeld creëren. De framerate kan variëren van 7,5 fps (beelden per seconde) tot 40 fps. De meeste internetbeveiligingscamera’s hebben 30 fps. Ze kunnen resoluties leveren in verschillende bereiken, zoals 640×480, 320×240 en 160×120. Denk eraan dat bij hogere beeldsnelheden de resolutie afneemt.

Internet beveiligingscamera’s hebben meestal functies zoals een vaste lens met handmatige scherpstelling, de mogelijkheid om te pannen, firmware updates, en protocol ondersteuning. Ze omvatten gewoonlijk een webserver, IP-adres, e-mail en bewakingssoftware. De gebruikelijke paneerbaarheid is 270 graden. Zij kunnen 90 graden naar boven en naar beneden worden gekanteld. De prijsklasse begint bij 120 dollar en loopt in de duizenden.

De voordelen van Internet beveiligingscamera’s zijn dat er geen dure coax, speciale monitor en driver installatie nodig is, multi-user (2 tot 10) toegankelijkheid, eenvoudige bediening vanaf de PC van de kijker. Deze camera’s volgen de meeste netwerkprotocollen, zoals HTTP, FTP, TCP/IP, UDP, DNS, ARP, DHCP, en ICMP. Ze kunnen worden gebruikt met een verscheidenheid aan besturingssystemen. Zij dragen beelden over in JPEG- of MPEG-formaat. De meeste nieuwe camera’s hebben een ingebouwde webserver om beelden rechtstreeks naar het internet te sturen. Een nadeel van goedkope camera’s is dat een intelligent persoon toegang tot uw camera kan krijgen door de URL/IP te raden.

Er zijn ook internet beveiligingscamera’s met bewegingssensoren, die alles kunnen detecteren wat beweegt binnen hun perimeter. Ze nemen automatisch snapshots van het object en slaan die op de computer op of sturen ze via e-mail naar een bepaalde bestemming. Veel internet beveiligingscamera’s hebben ook ingebouwde microfoons. Internet beveiligingscamera’s vereisen een hoge bandbreedte, op zijn minst een kabel/ADSL niveau verbinding.

 

securitythuis NL

https://www.securitythuis.nl/