Gegrond
Image default
Cadeau

Maak je tuin leuk met vogelhuizen en insectenhotels

Het is nog regenachtig en koud. Maar we zitten nu halverwege maart en het duurt niet al te lang meer voordat we weer van het voorjaar kunnen genieten. Niet alleen wij mensen genieten van het voorjaar. Maar ook de dieren die buiten leven. Vogels beginnen spontaan te fluiten zodra de zon opkomt en ook de insecten kruipen uit hun holletjes. Om dit jaar van zowel de vogels als de insecten te genieten verkopen wij vogelhuisjes voor mussen, koolmezen en insectenhotels.

 

Een insectenhotel kopen? Maar ik ben bang voor wespen…

We horen het wel vaker! Sommige mensen zien niks in de aankoop van een insectenhuis of insectenhotel. Ze zijn veel te bang om aan het vermeerderingsproces van bijvoorbeeld de wesp of de mug mee te werken. Nou wij kunnen je gerust stellen hoor. Op een insectenhotel komen doorgaans nooit wespen af. Het is juist de bij die we met behulp van zo’n huisje een handje helpen. En dat is nodig hoor. Als we zo doorgaan, wordt de bij namelijk met uitsterven bedreigd. Dat mag niet gebeuren, want het is een heel nuttig beestje. Daarom is het juist heel goed om enkele insectenhuisjes rondom in je tuin te hangen. Naast de bij help je bijvoorbeeld ook vlinders en lieveheersbeestjes overwinteren.

Het nut van vogelhuizen in de tuin

Ook vogelhuisjes zijn erg nuttig voor in de tuin. Ten eerste natuurlijk omdat je de vogels helpt om zich voort te kunnen planten. Maar de afgelopen jaren was er telkens in het voorjaar en in de zomer een enorme plaag van de processierups. Nou die kun je dus op een natuurlijke wijze voorkomen door overal vogelhuisjes op te hangen. Heb je bezoekers in je vogelhuisje? Dan kun je er gerust op zijn dat zij heel wat processierupsjes in jouw buurt opeten. Zo kom jij op een natuurlijke manier van die kriebelrupsen af en kun je ook nog eens genieten van vladderende vogels in jouw tuin.