Gegrond
Image default
Bedrijven

Houdt uw kennis bij

De veiligheid verbeteren kan nooit kwaad, zeker niet op plekken waar veel mensen komen. Of plekken waar veel onhandige en kwetsbaren komen, zoals ouderen en kinderen. Het is daarom belangrijk dat iedereen weet wat hij of zij kan doen als er iemand een ongeluk heeft. Om die reden is EHBO erg belangrijk, het direct kunnen helpen van een person kan weleens het verschil tussen leven en dood maken. Een reddingsactie kan ook weleens fataal zijn voor een persoon, als iemand niet recent een EHBO-cursus heeft afgelegd, dan is de kans aanwezig dat zij de techniek verkeerd toepassen, dit kan ervoor zorgen dat de wond of iets anders wordt verergerd.

 Daarom is het belangrijk dat u regelmatig de technieken doorneemt of oefent. Een ander belangrijk aspect is het omgaan met materiaal, als het materiaal kan gebruiken zoals het moet is dit geen probleem. Maar als u dit niet meer weet is het handig om dit nog een keer op te zoeken. Wat u dan kunt doen is de verbandkoffer pakken en deze eens goed bekijken. Als u vervolgens ergens niet uitkomt, zou u het boekje kunnen raadplegen of het internet. Op internet staan genoeg instructie video’s en andere informatie omtrent hulpverlening.

 Maar niet alleen verpleging is belangrijk, ook het voorkomen van een ongeluk is belangrijk, daarom is het aan te raden om verschillende veiligheidsartikelen in huis te hebben. Zo is het hebben van een blusdeken in de keuken zeer aan te raden, omdat deze direct te gebruiken is en de vlam direct wordt gedoofd. Omdat deze deken de zuurstoftoevoer naar de vlam afsluit waardoor deze direct kleiner wordt is gedoofd is. Deze deken is heeft een afmeting van 1 bij 1 meter en is dus erg gemakkelijk te gebruiken. Tijdens het gebruik zullen er geen brandwonden worden opgelopen en is men een stuk veiliger.

https://www.schoens-safety.nl