Gegrond
Image default
Bedrijven

Hoe verf ik mijn leren meubels het beste?

Leren stoelen kennen een groot voordeel: ze gaan ontzettend lang mee wanneer je ze goed behandeld. Het materiaal van de stoelen, het leer, is erg duurzaam en kunnen tegen een stootje. Door deze eigenschappen gaat de leren bank of -stoel erg lang mee. Omdat ze zo duurzaam zijn is dit vaak wel te zien aan het prijskaartje, een leren stoel of bank is vaak ontzettend duur wanneer je het vergelijkt met stoffen meubels. Omdat de aanschafprijs van de stoelen zo hoog is, is het aantrekkelijker om de stoelen een nieuwe look te geven wanneer je ze al een tijd hebt: leerverf is hiervoor de oplossing!

Er zijn een aantal redenen waarom men er voor kiest om leren meubels of – producten te verven. Vaak zijn versleten stukken een lelijk aanzicht, wat met de juiste leerverf goed gekleurd kan worden. Naast versleten stukken, kunnen ook oneffenheden zoals penstrepen, of morsvlekken weggewerkt worden met een laag leerverf.

Bij het verven van leren meubels komen wel een aantal randzaken kijken. Er zijn een aantal valkuilen waar veel mensen de fout in gaan:

–          Niet de juiste kleur

Veel consumenten kopen hun leerverf via internet, waardoor ze geen zicht hebben op de precieze kleur van de verf. Wanneer je meubels gaat verven, moet je er 100% zeker van zijn dat je weet welke kleur je koopt, anders zal je meubel misschien een kleur krijgen die jou niet aanspreekt.

–          Stoel is te ver heen

Leerverf is een cosmetisch product, het leer wel enigszins verzorgt maar wat niet in staat is om kapot of gebarsten leer te herstellen. Beoordeel je meubel dus van te voren goed zodat je kunt besluiten of het nog te redden is!

–          Originele kleur is te heftig voor de nieuwe

Bij het verven van de stoel kun je niet zomaar elke kleur kiezen, een rode leren stoel zal nooit een spierwitte worden door de basis van de kleuren.

Met behulp van deze tips weet jij hoe je je leren bank verven kan!

https://www.leerverfshop.nl/