Gegrond
Image default
Woning en Tuin

Gids voor het bouwen van een tiny house

Als u van plan bent om een tiny house te bouwen, is de keuze van de ramen en deuren niet alleen een kwestie van smaak, maar zal zowel de thermische isolatie, de veiligheid van uw tiny house, en de grootte van uw tiny house budget beschikbaar voor andere beroepen beïnvloeden.

  

Ramen in een Tiny house

Ramen zijn vaak de grootste kostenfactor in de totale lijst en dit is niet onterecht: Ramen vervullen immers veel belangrijke functies en dragen in belangrijke mate bij aan het binnenklimaat en een goede sfeer in uw tiny house.


 
Kijk daarom niet alleen naar de prijs, maar houd er ook rekening mee dat de kwaliteit van de ramen goed is en dat ze voldoen aan uw selectiecriteria. Voor de besluitvorming is het aan te raden om de prijzen en prestaties van de meest uiteenlopende aanbieders eerder te vergelijken – van schrijnwinkels in uw regio tot gunstige online-aanbieders. Dit is de voorwaarde voor het feit dat het product daadwerkelijk aan uw behoeften voldoet en u later volledig tevreden bent met uw keuze. Hier willen we graag de belangrijkste criteria voor de selectie van de vensters opnoemen:

  • De ramen moeten goed isoleren tegen koud/warmte. De verwarmingskosten kunnen duur zijn na de bouw van het tiny house. In plaats daarvan kunnen ramen die warmte opslaan u op de lange termijn geld besparen. Er zijn nu veel ultramoderne ramen om u hierbij te helpen. Koop ramen met dubbel of (in het geval van een stilstaand huis nog beter) driedubbel glas. Bovendien moeten de ramen voorzien zijn van dichte kozijnen en goed geïnstalleerd zijn om de warmte in het tiny house op te slaan.
  • De ramen moeten bescherming bieden tegen lawaai. Afhankelijk van waar je woont, wil je misschien afgeschermd worden van de luide geluiden van de buitenwereld om rust te vinden.
  • Let op uw veiligheid. Het nieuwe tiny house moet worden beschermd tegen mogelijke inbrekers en u moet voorzichtig zijn met het installeren van ramen die aan hoge veiligheidsnormen voldoen.
  • Ook voor tiny houses is ruimtebesparing een belangrijk criterium. Afhankelijk van de plattegrond van de kamers kunnen schuiframen die naar buiten opengaan of die de minste ruimte innemen, de kwaliteit van het leven aanzienlijk verbeteren.
  • Koop kwaliteit. Als u goedkope ramen koopt die niet van hoge kwaliteit zijn, kan dit leiden tot hogere kosten dan een hoogwaardig, maar duurder model.
  • De levensduur. Wanneer u een raam koopt voor uw nieuwe woning, moet het zo lang mogelijk goed bewaard blijven. Zorg ervoor dat uw raam bestand is tegen de weersomstandigheden en niet te snel verslijt of zelfs beschadigd raakt en daardoor zijn functionaliteit verliest.
  • Afhankelijk van de tijd die u aan de verzorging van de ramen wilt besteden, moet u rekening houden met de intensiteit van het onderhoud, bijv. kunststof en aluminium ramen zijn gemakkelijker te onderhouden dan houten ramen. Koop wat je wilt.
  • Als het gaat om uw droom tiny house, dan speelt ook de optiek een grote rol. Kies ramen die u mooi vindt en die passen bij uw tiny house. U kunt ook variëren in vorm en grootte en zo de lichtomstandigheden in het tiny house beïnvloeden.

In het algemeen kan worden gesteld dat er veel verschillende factoren een rol spelen bij de aankoop van het juiste raam en dat iedereen zijn eigen eisen stelt aan zijn eigen ramen. Hou gewoon in gedachten waar je op moet letten en waar het raam aan moet voldoen!