Gegrond
Image default
Bedrijven

Hoe houdt u uw cv ketel in de beste conditie?

Waar zouden we zijn zonder een betrouwbare cv-ketel? Nergens, omdat niemand zonder verwarming kan. De verwarming zorgt voor die heerlijke en zo begeerde warmte in elke woning. Zonder werkende cv-ketel blijft het echter koud. Zaak dus om uw huidige cv-ketel in de beste conditie te houden en om uit kostenbesparingen op tijd een nieuwe cv-installatie aan te laten leggen. Kies bij voorkeur voor een hr-ketel als u echt wilt besparen op de energierekening.

Steeds meer mensen sluiten een onderhoudscontract af

Niet voor niets sluiten steeds meer mensen een onderhoudscontract af als er een nieuwe cv-ketel geplaatst moet worden. Door periodiek onderhoud gaat de cv-ketel bewezen langer mee en voorkomt u dat door een defect de cv-ketel ineens niet meer werkt. Merkt u dat uw energierekening stijgt en uw cv-ketel vaker te maken krijgt met storingen? Dan wordt het de hoogste tijd om uw cv-ketel te laten vervangen. Hoewel het een investering vraagt, levert je het ook zeker een besparing op. Bewezen is dat als u kiest voor een nieuwe cv-ketel in de vorm van een hr-ketel, de besparing op jaarbasis wel op kan lopen tot 200 euro per jaar. Zeer de moeite waard dus.

Laat uw cv-ketel aansluiten door specialisten die ook de leidingen controleren

Het is belangrijk om een nieuwe cv-ketel aan te laten leggen door specialisten, die ook meteen de leidingen van de gasafvoer voor u kunnen controleren. U kunt eventueel ook een cv-ketel huren, als u niet de financiële ruimte heeft om zelf ineens een cv-ketel aan te schaffen. Het aanbod aan cv-ketels is in elk geval bijzonder groot, zoals er ook heel veel aanbieders op de markt actief zijn de specialist kan u bijpraten over wat in uw specifieke situatie de beste cv-ketel is. Let op; doorgaans wordt als u zoekt naar een nieuwe cv-ketel alleen de kale prijs van een ketel benoemd. Daar komen in elk geval de installatiekosten nog eens overheen.

Met name bezuinigen op de energierekening is vaak prioriteit bij aanschaf van een ketel

Energiezuiniger zijn, dat is voor veel mensen belangrijk als ze een nieuwe cv-ketel aanschaffen. U kunt zelf ook zuiniger met uw cv-ketel omgaan, bijvoorbeeld door de automatische comfort stand van de ketel uit te schakelen en de ketel als dat kan zo centraal mogelijk in uw woning te plaatsen. Ook kunt u overwegen om de cv-pomp wat langzamer af te stellen. Dat en een hr-ketel laten plaatsen kan betekenen dat u vaak fors kunt bezuinigen op de maandelijkse energierekening.