Gegrond
Image default
Zakelijke dienstverlening

Maak tijd voor een cursus time management

Heb jij ook het gevoel dat je geleefd wordt door je agenda? Dat je takenlijst alleen maar langer wordt en dat je niet zo productief bent op een dag als je zou willen en kunnen zijn? Overweeg dan een cursus time management. Het klinkt als weer iets waar je tijd aan kwijt bent, wat natuurlijk ook zo is, maar binnen no time levert zo’n cursus je juist tijd op.

 

Wat is time management? 

 

”The ability to use one’s time effectively or productively, especially at work.”

-Definitie van time management in The Oxford Dictionary-

Draait time management nu om zoveel mogelijk gedaan krijgen in zo min mogelijk tijd of steekt het toch iets anders in elkaar? Het laatste is het geval. Het heeft alles te maken met het stellen van een duidelijk doel voor jezelf en bepalen welke activiteiten je gaat ondernemen om dit doel te bereiken. Het draait om de juiste focus en hoe je zo effectief mogelijk jouw doel behaald.

 

Waarom een cursus time management?

Patronen en gewoontes slijten ongemerkt met de jaren in. Een cursus helpt je om deze patronen bloot te leggen en te veranderen, zodat je jouw tijd zo effectief mogelijk gaat inzetten om je doel te bereiken.

 

 

Enkele tips om direct mee aan de slag te gaan

  • Stop met micromanagen: hou je doel voor ogen en bedenk welke werkzaamheden hieraan bijdragen. Andere taken kun je beter uitbesteden of delegeren.

  • Stop met uitstellen: bijt even door en pak de werkzaamheden aan die je helpen om je doel te bereiken. Je zult merken dat er een last van je af valt als je die vervelende taak hebt aangepakt.

  • Plan een cursus time management in: veranderen is lastig, zeker als je het in je eentje probeert. Met de begeleiding van een professional heb je binnen no time je doel helder voor ogen en weet je wat je te doen staat om het te bereiken. Kortom, maak tijd voor een cursus time management.

Investeer in jezelf met een cursus time management!