Gegrond
Image default
Bedrijven

Geschiedenis van de tandartsboor

Al eeuwen lang zijn we bezig met de gezondheid van ons gebit. Er zijn zelfs bewijzen gevonden van de Indus beschaving die zich 7000 jaar voor Christus al bezig hielden met tandheelkunde! De eerste boren stammen ook uit de tijd voor Christus. Deze waren echter zeer traag. Ze maakte 15 toeren per minuut. Dit moet waarschijnlijk erg pijnlijk zijn geweest. Gelukkig voor ons zijn de boren in de afgelopen eeuw veel ontwikkeld. In 1875 werd octrooi aangevraagd voor de eerste elektrische tandartsboor. In 1914 konden ze zelfs al een toerental bereiken van 3000 per minuut. Een stuk meer dan daarvoor. Maar de snelheden van tegenwoordig zijn ook bizar hoog. Een moderne boor roteert maar liefst 400.000 keer per minuut!

Hoewel de boor dus veel verbeteringen heeft doorgemaakt, en de rest van de tandheelkunde evengoed, zijn toch veel mensen bang om naar de tandarts te gaan. En vaak is het geluid van de boor niet bevorderlijk hiervoor. Veel mensen ervaren meer angst wanneer ze de boor aan horen gaan. Een typische gezoem dat erom bekend staat mensen pijn te doen. Uiteraard geen fijn idee.

Maar hoewel veel mensen angst hebben voor de tandarts is het wel belangrijk voor de gezondheid om met enige regelmaat een bezoek te brengen aan de beste man. Je gebit is de eerste halte in je spijsverteringkanaal en is dus een belangrijk onderdeel hiervan. Zorg er dus voor dat je gebit in goede staat blijft. Voor de één is dit makkelijker dan de andere uiteraard. Het zit vaak ook in de genen of je een goed of juist slecht gebit hebt. De ene zal dan ook vaker een wortelkanaalbehandeling moeten laten doen dan de andere. En verder is een tand trekken is nooit fijn uiteraard, maar als het er voor zorgt dat je gebit hierdoor verder geen schade oploopt is het belangrijk om dit soort dingen te laten doen.

https://orfeokliniek.nl/