Gegrond
Image default
Auto's en Motoren

Verschillende tips voor je eerste rijles

Je eerste rijles bij Rijschool Veldkamp is altijd spannend, dat begrijpen wij als geen ander! Iedereen moet er een keer aan geloven, maar toch kan het een behoorlijke drempel zijn. Maak je geen zorgen: het komt echt goed. En mocht je je toch zorgen maken? Wij delen een aantal tips, van ervaringsdeskundigen, die het voorbereiden op je eerste les gemakkelijker maken. 

Blijven ademen!

Tip één: adem in, adem uit. Een logische, en eentje die je al helemaal onder de knie hebt. Wat we bedoelen is dit: haal, voordat je begint, een aantal keer diep adem. Het helpt je te kalmeren en te focussen zonder dat je de gekste dingen in je hoofd haalt. Doen dus! Daarnaast: stel vragen tijdens je rijles. Zijn dingen je onduidelijk? Vraag om uitleg. Je zal niet alles in één keer opslaan, maar al doende leert men en het zal je tijdens je volgende rijlessen alleen maar helpen. Tevens kun je in een gratis proefles alvast goed oefenen om rustig te blijven in de auto.

Trek comfortabele kleding en schoenen aan

Kleding maakt de man (of vrouw) en dat is in dit geval niet minder waar. Trek kleding aan waarin je je lekker voelt én die handig is voor je eerste keer achter het stuur. Zo leidt een te kort rokje je vooral af, omdat je de neiging hebt het continu naar beneden te trekken. Een dikke jas maakt daarentegen dat je het snel warm krijgt, terwijl je aan warmte waarschijnlijk geen gebrek hebt. Hetzelfde geldt voor je schoenen: hakken en slippers zijn geen aanrader. Trek goede en comfortabele schoenen aan, zodat dat het laatste is waar je tijdens je rijles aan hoeft te denken. 

Stel niet te hoge verwachtingen aan jezelf

Er zijn ook een aantal dingen die je tijdens je eerste rijles prima thuis kunt laten. De eerste is te hoge verwachtingen van je eigen rijvaardigheid. Autorijden kan, zeker de eerste keren, heel overweldigend overkomen. Er gebeurt zoveel en het alleen op je stuur en de koppeling concentreren is al een uitdaging. Geen probleem! De eerste lessen wordt niet meer van je verwacht dan aan de auto wennen en je op een handjevol taken richten. Je rijinstructeur van Rijschool Veldkamp helpt je met de rest. 

Wees niet bang voor ingrijpen door je rij-instructeur

Wat je ook thuis kunt laten is de angst voor ingrijpen door je instructeur. Je hebt het vast wel eens gehoord: een rijinstructeur die plotseling op de rem trapt en een leerling die met bonzend hart de weg vervolgt. Dat is toch het laatste wat je wilt? Geen zorgen: iedereen heeft het meegemaakt. Je eerste les(sen) zal je rijinstructeur je ontzettend goed begeleiden en ingrijpen waar nodig. Dit is geen straf, maar een aanvulling in wat jij simpelweg nog niet kunt (over)zien. En nee, deze ingrijpen zullen lang niet zo heftig zijn als het plotseling op de rem trappen. Luister naar je instructeur en je eerste les zal super verlopen! Voor meer vragen over je eerste rijles, neem dan contact op met Rijschool Veldkamp.Met deze tips ben jij er helemaal klaar voor. Succes!

https://www.rijschoolveldkamp.nl/