Gegrond
Image default
Bedrijven

Frappucino maken?

Een favoriet onder veel mensen is de Frappucino. Hij is er in veel smaken en is onder andere bekend geworden door ketens als Starbucks en McDonalds. Frappucino is eigenlijk een ijskoffie. Hij staat bekend om te worden aangevuld met slagroom en een bepaalde smaak. Zo zijn er onder andere de smaken karamel, vanille en hazelnoot. In de winkel is een frappucino relatief duur. Gelukkig is het ook mogelijk om er zelf een te maken. In dit artikel zullen we uitleggen hoe dat precies moet.

 

Een frappucino bevat meestal espresso, slagroom, zoetstof (de smaak), melk en ijs. Voor het koffie onderdeel kan je zowel koffie als espresso gebruiken. U kunt bijvoorbeeld koffiecups gebruiken om koffie te zetten. De cups voor nespresso werken hiervoor uitstekend. 1 kop koffie is voldoende voor 1 glas frappucino. Het is beter om de koffie koud te laten worden, hierdoor krijgt u niet een lauwe frappucino. Voor de smaak kunt u verschillende siropen aanschaffen. Deze siropen zijn speciaal bedoeld voor in de koffie en zijn beschikbaar in diverse varianten. Hiermee geeft u de frappucino de smaak zoals u hem kent van de winkel.

 

Voor de bereiding doet u een kopje ijsklonten gevolgd door een halve kop volle melk in de blender. Vervolgens voegt u de koffie en de smaak naar keuze toe. U kunt het glas afserveren met wat slagroom. Het is dus super simpel om te maken. Wel zult u wat moeten experimenteren om de juiste verhouding te vinden. Ook kunt u nog de verschillende smaken proberen. Het is ieder geval stukken goedkoper en supermakkelijk om te maken. Zo bespaart u dus ook nog eens geld. Let er wel op dat ze bijvoorbeeld Starbucks speciale ingrediënten gebruiken. Het kan dus moeilijk zijn om een exacte kopie te maken. Gelukkig kunt u met dit recept al een heel eind komen. 

https://www.koffiecupster.nl/