Gegrond
Image default
Bedrijven

Een babyshower organiseren

De geboorte van een kind is altijd een feestelijke gebeurtenis. Het brengt mensen samen en er wordt teruggedacht aan voorgaande geboortes in de familie. Het is dan ook een tijd waarin er veel nieuwe herinneringen aangemaakt zullen worden en dat roept automatisch oude herinneringen op. Bij de geboorte komt veel kijken, voornamelijk voor de ouders. Zeker als deze voor de eerste keer ouders zijn geworden. Het is dan altijd even aanwennen wat gedaan moet worden. Gelukkig is er vaak veel hulp van vrienden en familie die het stel bij verschillende dingen kunnen helpen. Het is ook niet alleen maar dingen uitvogelen. Zo zijn er momenten waarbij het eigenlijk alleen maar feestelijk is. Een voorbeeld hiervan is de babyshower. Dit is vaak het moment waarbij velen de baby voor de eerste keer komen aanschouwen. Daarbij worden er veel kraamcadeaus gegeven. Hoe organiseer je nu een leuke babyshower?

De planning en uitvoering

Vaak wordt een babyshower door naaste vriendinnen georganiseerd. Dit komt onder andere doordat de ouders het te druk hebben met de pasgeboren baby. Het wordt ook vaak gezien als een gift van vrienden of familie om een leuk feest te organiseren voor de baby. Ten eerste zal er een lijst gemaakt moeten worden voor alle uitnodigingen. Zodra deze klaar is, kunnen de kaarten gemaakt en verzonden worden. Op de kaart kan men eventueel ook een kraamcadeau tip zetten. Een ander belangrijk ding is het eten dat geserveerd zal worden. Aangezien het een babyshower is, zullen de standaard hapjes aanwezig zijn. Denk hierbij aan beschuit met muisjes, cupcakes, vlaai en taart. Zorg echter ook altijd voor iets hartigs dat niet zoet is. Niet iedereen is namelijk een zoetekauw en mensen moeten ook gewoon eten kunnen krijgen.

Kraamcadeaus tijd

De dag is dan eindelijk aangebroken. Vrienden, familie en kennissen komen op bezoek om de pasgeboren baby te aanschouwen en om de ouders te feliciteren. De mensen komen binnen met stapels kraamcadeaus in hun handen. Deze zullen op een lege tafel geplaatst worden. Zodra iedereen aanwezig is, kan het uitpakken van de kraamcadeaus één voor één beginnen. Dit is vaak een opdracht voor beide ouders, maar meestal gaat de eer naar de moeder. Dit is meer iets traditioneels en de vader zal dit ook niet al te erg vinden.