Gegrond
Image default
Zorg

Een douchestoel bestellen: deze soorten douchestoelen zijn er

Een douchestoel bestellen kan uw badkamermomenten veiliger en eenvoudiger maken, doordat u rustig kunt zitten tijdens uw douchebeurt. Dit is niet alleen makkelijk wanneer u uzelf wast, maar maakt ook het werk van uw verzorger eenvoudiger. Bovendien is het gebruik van een douchestoel heel veilig, want u vermindert de kans op gevaarlijke valpartijen op deze manier aanzienlijk. Wilt u een douchestoel bestellen? Ontdek hier welke soorten stoelen er allemaal bestaan en maak zo een keuze die bij u past.

Welke soorten douchestoelen kunt u bestellen?

Er bestaan verschillende soorten zitjes voor in de douche. De belangrijkste soorten staan hieronder op een rij.

  • Een vaste douchestoel aan de muur: dit zitje wordt aan de wand van uw badkamer bevestigd en kan in veel gevallen ingeklapt worden. Een rugleuning is hierbij niet nodig, doordat u al met uw rug tegen de muur kunt leunen.
  • Een verrijdbare douchestoel: deze stoel komt goed van pas wanneer niet iedereen in uw huishouden hoeft te zitten tijdens het douchen. U rolt of tilt hem namelijk makkelijk uit de douche. Dit zorgt er ook nog eens voor dat de stoel makkelijk schoon te maken is.
  • Een douchekrukje: dit is vaak een compacte variant van een zitje voor in de douche. Doordat een krukje vaak erg betaalbaar is, is dit een goede tijdelijke oplossing.

Deze soorten komen ook weer met verschillende eigenschappen: zo heeft de ene stoel wieltjes en de andere rubberen noppen, en is het ene krukje verstelbaar in hoogte en de andere weer niet. Genoeg keuze om een douchestoel te bestellen dus.

Waar bestelt u een goede douchestoel?

Als u op zoek bent naar een betrouwbare leverancier van douchestoelen, bent u bij Zorgthuiswinkel.nl aan het juiste adres. Met een groot assortiment zit er altijd wel een juiste stoel voor u tussen, die past bij uw huidige situatie.