Gegrond
Image default
Dienstverlening

Wanneer heb je een VOG nodig

Wanneer je gaat solliciteren wordt er in sommige gevallen om een VOG gevraagd door een toekomstige werkgever. In de VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) staat alles over je gedrag van het verleden. Wat je in het verleden hebt gedaan kan namelijk tegenzitten voor een toekomstige baan. Wanneer je solliciteert voor sommige functies is het zelfs verplicht een VOG te laten zien, het laten zien van een VOG is bijvoorbeeld nodig als je bij een kinderdagverblijf wil werken. 

Hoe vraag je een VOG aan

Een VOG is op drie verschillende manieren aan te vragen, het ligt er maar net aan hoe je toekomstig werkgever hem wil hebben. De VOG kan namelijk worden uitgegeven in een schriftelijke versie of digitale versie, allebei moeten ze op een andere manier worden aangevraagd. Voor de digitale versie moet je toekomstig werkgever je aanmelden, vervolgens krijg je een mail met een code. Deze code moet je online invoeren daarna betalen, wanneer je dit hebt gedaan is de VOG aangevraagd. Het duurt dan 1 tot 4 weken voordat je je VOG hebt.

 

Als je je VOG schriftelijk nodig hebt moet je hem aanvragen bij het gemeentehuis, dit moet dan wel bij het gemeentehuis waar je staat ingeschreven. Hiervoor moet de toekomstige werkgever je wel hebben aangemeld. Bij het gemeentehuis moet je met een identiteitsbewijs en aanmeldformulier aankomen. Wanneer de VOG is aangevraagd duurt het hier ook 1 tot 4 weken.

 

Je kan je VOG ook aanvragen via commerciële partijen, deze partijen kunnen je VOG alleen niet maken. Allen Justis heeft het recht om een VOG op te maken. Je betaald deze partijen om alleen de VOG aan te vragen, het duurt ook even lang voordat je hem binnen hebt.

Prijs

Om de VOG via de digitale manier aan te vragen kost €33,85, via de gemeente kost het €41,35 en via commerciële partijen loopt de prijs uiteen.