Gegrond
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wat is brandoverslag en waarom wordt hier rekening mee gehouden?

Er is sprake van brandoverslag wanneer een brand overslaat van het ene naar het andere gebouw, iets wat natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen moet worden. Daarnaast wordt er ook rekening gehouden met de branddoorslag, wat verwijst naar het doorslaan van een brand door een muur, wand of plafond naar een andere ruimte of ander brandcompartiment. Om brandoverslag en branddoorslag zoveel mogelijk tegen te gaan, is er een maximaal uitbreidingsgebied in gebouwen vastgesteld. De snelheid van een overslaande brand wordt hierdoor beperkt. Volgens Bouwbesluit moet men voldoen aan een zogenaamde WBDBO-eis tussen brandcompartimenten in een gebouw (uitgedrukt in 20, 30 of 60 minuten). In de normen NEN 6068 en 6069 is vastgelegd wat de mate van branddoorslag en brandoverslag van scheidingsconstructies is. Wilt u de brandoverslag van uw pand laten berekenen door een specialist? Schakel dan RBG in.

Een specialist in de berekening van brandoverslag

RBG is gespecialiseerd in het berekenen van brandoverslag in en rondom diverse soorten panden en adviseert u over de maatregelen die u kunt nemen om overslag te beperken. Gevels, daken en openingen worden op basis van de berekening bijvoorbeeld meer brandwerend uitgevoerd en er wordt berekend welke brandwerende voorzieningen er eventueel nog meer noodzakelijk zijn. Dankzij een deskundige berekening van de kans op brandoverslag, worden er gedegen voorbereidingen getroffen op uitslaande branden die van tevoren voorkomen hadden kunnen worden.

Vraag naar de mogelijkheden en methoden in uw situatie

Wanneer u een offerte bij RBG aanvraagt, krijgt u al snel duidelijkheid over de kans van slagen van uw huidige brandwerende voorzieningen. Zo bespaart u kosten op eventuele nieuwe maatregelen die u moet treffen. Met een geavanceerd rekenprogramma wordt er door dit bedrijf berekend of er wordt voldaan aan de WBDBO-eis. Zelfs per afzonderlijk raamdeel wordt duidelijk of uw gebouw aan de eisen voor brandoverslag en -doorslag voldoet. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en methoden? Neem dan contact op met de specialisten in brandveiligheid van RBG.

https://rbg-bv.nl/