Gegrond
Image default
Zakelijke dienstverlening

Huur een professional in voor de uitvoering van een Scope 8- of Scope 10-inspectie

Voor sommige verzekeraars en in bepaalde sectoren is het noodzakelijke om een technische inspectie aan de elektrotechnische installaties uit te laten voeren door een professioneel bedrijf. In veel gevallen gaat het dan om een Scope 8- of een Scope 10-inspectie. Deze inspecties zijn bedoeld om de elektrotechnische installaties van bedrijven te controleren op het gebied van veiligheid, zoals brandgevaar. De Scope 8- en Scope 10- inspecties vallen onder de nieuw ontwikkelde richtlijn NTA 8220. Deze richtlijn is specifiek gericht op het controleren van elektrocutiegevaar en persoonlijke veiligheid rondom een elektrotechnische installatie. Ook wordt het brandrisico maximaal belicht.

Wat voor inspecties worden er allemaal uitgevoerd aan elektrotechnisch materieel?

Het is ontzettend belangrijk om medewerkers een veilige werkomgeving te bieden. Verzekeraars, maar ook de overheid, stellen daarom eisen aan de veiligheid en het onderhoud van onder andere elektrotechnische installaties. Een Scope 8- of Scope 10-inspectie wordt uitgevoerd naast de reguliere normcontroles vanuit NEN 3140 en NEN 1010. Deze controles bleken namelijk onvoldoende uitsluitsel te bieden tegen brandgevaar, waardoor een aanvullende inspectie van elektrotechnische installaties mogelijk bleek. Als het bedrijf en diens installaties door de inspectie heenkomen, dan krijgen zij sinds 2018 een certificering uitgereikt van Stichting SCIOS. Het is echter wel belangrijk dat een Scope 8- of Scope 10-inspectie niet verplicht is, maar het kan door verzekeraars wel als voorwaarde worden gesteld.

Wacht niet te lang met het aanvragen van uw inspectie

Moeten de technische installaties binnen uw bedrijf geïnspecteerd worden aan de hand van de geldende richtlijnen binnen Scope 8 of Scope 10? Neem dan contact op met Omega Inspectie, dé specialist voor technische inspecties. Deze experts werken altijd deskundig, veilig én betrouwbaar zodat u altijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen. Bovendien worden de inspecties altijd volgens uw wensen en agenda uitgevoerd. Neem contact op door het contactformulier op de website in te vullen of bel naar het bedrijf om meer informatie te vragen.