Gegrond
Image default
Woningen

Voordelig huis verzakking oplossing met schroeffundering

Kosten funderingsherstel beperken met schroeffundering

Je zou het niet zeggen, maar Nederland kampt met een droogte. De laatste jaren valt er steeds minder neerslag als gevolg van klimaatverandering en dat heeft natuurlijk invloed op ons grondwaterpeil. Vooral woningen die nog voor de jaren zeventig zijn gebouwd kunnen mogelijk hierdoor gaan zakken. Vroeger werden namelijk veel houten palen gebruikt voor het funderen van huizen. Een verzakte huis levert niet alleen veel stress en emotie, het is een dure kostenpost waar je als woningbezitter of bedrijf natuurlijk niet op zicht te wachten. Over het algemeen kost alleen een funderingsonderzoek al enkele duizenden euro’s. Het herstellen van funderingen loopt zelfs op tot tientallen duizenden euro’s.

Traditionele funderingsherstel oplossingen zoals de tafelmethode zijn kostbaar. Hierbij wordt een betonnen vloer ingekast in de bestaande fundering, waarop niet palen worden gezet. Een andere oplossing is het graven van een tunnel, waaronder weer nieuwe palen worden geplaatst ter ondersteuning van de fundering.

Kosten voor onderzoek en herstel

Veel woningbezitters onderschatten de kosten voor funderingsherstel. Want naast de al complexe herstel van de fundering, dient er rekening gehouden te worden met woningblokken waar het huis zich in bevindt. Dat kan alleen als de bewoners of eigenaren meewerken. Het risico hiervan is dat er uitstel komt van noodzakelijke reparaties en hoe langer gewacht wordt, hoe kostbaarder de reparatie tot het punt dat het niet meer mogelijk is.

Trillingsvrij fundatie aanleggen

Een zeer goed alternatief op reguliere funderingsherstel met palen of beton is schroeffundering. Bij WSF schroeffundering hebben we reeds ervaring en de juiste expertise in huis om huis verzakkingen tegen te gaan met schroeffundamenten.

Wat we gaan doen is dichtbij de bestaande fundering een nieuwe fundering aanbrengen zonder dat er risico loopt dat we schade toebrengen aan het huis of pand. We kunnen dit zowel uitpandig als inpandig doen afhankelijk van de situatie en complexiteit van de verzakking. Hierna worden nieuwe en oude fundering met elkaar gekoppeld voor een nieuwe stevige basis ( indien mogelijk ).

Het eindresultaat is een zeer solide fundering van hoge kwaliteit dat weer jaren meegaat. Het is relatief simpel en snel te plaatsen. Maar het is vooral vele malen goedkoper!

Belangrijke onderzoeken vooraf nodig bij herstel fundatie

Elk funderingsherstel begint bij een gedegen goed vooronderzoek naar de bodemstructuur. De volgende onderdelen nemen we mee in onze analyse:

  • funderingsinspectie, houtonderzoek: door het graven van een inspectieput, meestal ter plaatse van de voorgevel kan de fundering visueel worden geïnspecteerd
  • grondonderzoek: door het uitvoeren van een sondering wordt informatie verkregen over de bodemopbouw, de grondsoorten en de draagkracht van de bodem; de sonderingen geven aan op welke diepte de stabiele zandlaag (vaste grondslag) zich bevindt waarop de palen komen te rusten
  • proefbelasting: door het uitvoeren van een proefbelasting kan de draagkracht van een paal worden vastgesteld.

Maak een afspraak om de kosten voor funderingherstel inzichtelijk te krijgen

Heb je momenteel te maken met een verzakking van woning, garage, tuinhuis of pand? Maak dan een afspraak met ons montageteam en bouwkundigen. Zij zullen op locatie een meting uitvoeren en de situatie nauwkeurig analyseren om een plan van aanpak op te stellen. Hierna ontvang je van ons een begroting voor de uit te voeren werkzaamheden. Bel direct 0548 – 745034 of stuur een mail naar info@schroeffundering.nl.

https://schroeffundering.nl/