Gegrond
Image default
Vervoer en transport

Wat komt er kijken bij een seniorenverhuizing

Verhuizen op latere leeftijd kan zowel emotioneel als fysiek belastend zijn. Vaak verhuizen senioren wanneer ze kleiner moeten gaan wonen. Dit is meestal het geval wanneer hun levensstijl vereenvoudigd moet worden, er bezuinigd moet worden op leefkosten of wanneer ze dichter bij kinderen of kleinkinderen willen gaan wonen. In dit artikel leest u enkele tips van Verhuisbedrijf Snelle Jongens om te voorkomen dat uw verhuisproces niet overweldigend wordt.

Begin vroeg met voorbereidingen

Begin in ieder geval een paar weken tot een maand voor de werkelijke seniorenverhuizing met inpakken. Op deze manier wordt je niet overweldigd, want inpakken duurt altijd langer dan u verwacht. Pak één kamer tegelijk aan en neem pauze wanneer dat nodig is. Wanneer u zich niet gehaast voelt, is het inpakproces een stuk minder stressvol.

Begin klein

Senioren hebben vaak spullen van jaren en jaren om uit te zoeken. Begin daarom met een kleine ruimte waar zo min mogelijk spullen liggen met emotionele gehechtheid liggen, zoals de waskamer. Bedenk hierbij wat u echt nodig hebt in de volgende woning. Spullen die u niet nodig zult hebben in de volgende woning kunt u laten gaan.

Elimineer kamers die er niet zijn in de nieuwe woning

Senioren die verhuizen naar een kleinere woning hebben vaak geen garage of kantoorruimte meer. Daarom kunt u bijbehorende meubelen en spullen verkopen of weggeven. Doe dit door eerst de meubelen en spullen in te pakken die wel meeverhuizen. Wat overblijft, kunt u bekijken en beslissen of het geschikt is voor verkoop of donatie.

Ja of Nee stapels

Maak stapels van wat meegaat naar de volgende woning, en wat weg gaat. Maak geen ´Misschien´ stapel, want hier boek je geen vooruitgang mee en zul je alleen spullen door de kamer hebben verplaatst. Alles wat u dubbel heeft, kan weggeven of verkocht worden.

Erfenisgeschenken

Als u van bepaalde erfstukken al weet aan wie u deze wilt nalaten, overweeg dan om deze alvast aan de juiste persoon te geven. Hierdoor kunt u genieten van het gevoel om te geven aan uw dierbaren, terwijl u de verhuislast voor uzelf verlicht.

Neem tijd voor herinneringen

Geef uzelf genoeg tijd om spullen in te pakken, zodat u hierbij af en toe de tijd kan nemen om oude knuffelbeesten of kindertekeningen door te kijken. Dit kan een emotioneel proces zijn. Het is prima om daar af en toe een pauze voor te nemen en uzelf toe te staan de emoties te voelen. Spullen die u zich gelukkig laten voelen mogen uiteraard blijven. Wat negatieve gevoelens oproept, mag u loslaten.

Familietijd

Nodig kinderen en kleinkinderen uit om u te helpen met inpakken. Maak er een gezellige tijd van om verhalen te delen over mooie erfstukken. Vraag ze om hulp bij het online verkopen van spullen die u weg wilt doen.

De verhuizing zelf

Bedenk hoe u de verhuizing zelf gaat organiseren. Zullen er familieleden komen helpen met het inpakken en besturen van de verhuiswagen, of gaat u iemand inhuren? Verhuisbedrijf Snelle Jongens kan u hierbij helpen. Wie helpt er met de schoonmaak en het uitpakken? Heeft u een opslagruimte nodig?

Op tijd beginnen met alle verhuisvoorbereidingen kan een hoop negatieve gevoelens voorkomen en stress besparen. Uitkijken naar een nieuwe omgeving kan uw verhuizing vergemakkelijken wanneer u zich richt op de positieve punten en kan waarderen dat u minder werk heeft aan een kleinere en meer eenvoudige woonruimte. Voor meer advies en vragen over hulp bij seniorenverhuizingen neemt u gerust contact op met Verhuisbedrijf Snelle Jongens!

https://verhuisbedrijfsnellejongens.nl/seniorenverhuizing/