Gegrond
Image default
Motor

Welke KTM motor past het beste bij u?

Een KTM motor is een motor die behoort tot de KTM-Sportmotorcycles GmbH en is van Oostenrijkse afkomst. De Oostenrijkse producent is in handen van de Oostenrijker Hans Trunkenpolz en is opgericht in 1934. Vanaf het jaar 1954 besloot de Oostenrijkse grootmacht ook KTM motoren te produceren, daar waar ze eerder alleen nog fietsen en auto’s maakten. KTM staat voor Kraftfahrzeuge Trunkenpolz Mattighofen en is afgeleid van de oprichter van het wereldwijd bekende voertuigenmerk.

Waar staat KTM om bekend?

De KTM motor is vooral bekend van zijn terreinmotoren. Als je eens gaat kijken naar een motorcross wedstrijd zie je ongetwijfeld een hele hoop KTM motoren langsrijden en deze staan dan ook hoog aangeschreven in de wereld van de terreinmotoren. Echter komt de KTM motor ook steeds meer opzetten met de normale wegmotoren. Ze hebben hier echter nog wel een hele inhaalrace tegaan, omdat ze zich eerder vooral gefocust hebben op het produceren van terreinmotoren.

De KTM motor is zoals gezegd onderdeel van de KTM-Sportmotorcycle GmbH. Dit bedrijf maakt weer onderdeel uit van het beursgenoteerde KTM AG. De eerste KTM motor werd gebouwd in het jaar 1949, maar deze boekte echter weinig succes op de markt. Er volgende nog een aantal andere motoren die deze trieste uitvinding hadden moeten doen vergeten, maar dit werd ook geen succes. Toen Hans Kronreif in 1953 tot het bedrijf toetrad, werden er echter wel succesvolle KTM motorfietsen geproduceerd en vanaf dit moment is de vraag naar KTM motoren enorm gestegen. Na een faillissement in 1991 kwam KTM in handen van een aantal banken en besloten om het bedrijf op te splitsen in een aantal kleinere bedrijven. Zo heb je nu een aparte afdeling die zich richt op het ontwikkelen en produceren van alleen KTM motoren, een afdeling voor het maken van fietsen, nog een afdeling die zich richt op het produceren van onderdelen en nog een holding die zich richt op de verkoop.