Gegrond
Image default
Industrie

De brede toepassingsmogelijkheden van een groefkogellager

Een groefkogellager wordt gebruikt in diverse toepassingen. Natuurlijk kent u de lagers die gebruikt worden op de assen van een wiel. Auto’s zijn dan ook altijd hiermee uitgerust zodat de wielen vrij kunnen draaien zonder dat er wrijving op de as ontstaat. Groefkogellagers zorgen ervoor dat dit proces nog soepeler verloopt en daarom worden dit soort lagers in diverse branches veel verkocht. Maar er zijn ook dagelijkse gebruiksvoorwerpen waar kogellagers worden toegepast.

Gebruik van kogellagers in het dagelijks leven

De groefkogellager kan ook in fietsen worden toegepast. Fietsen hebben lagers in de beide wielen maar ook bij de trapas. De ronddraaiende beweging van de wielen en de trappers wordt op deze manier minder belastend voor de assen waar zij omheen draaien. Dit zorgt voor minder slijtage en daardoor voor minder onderhoud en minder onderhoudskosten voor de gebruiker van de fiets. Daarnaast kunt u de groefkogellager tegenkomen in bijvoorbeeld de wielen van inline-skates. Hier wordt vaak een hoge snelheid mee bereikt en dus ontstaat er flinke wrijving tijdens het rijden. Door de wielen te voorzien van lagers is de kans op snelle slijtage een stuk kleiner. Daarnaast worden lagers natuurlijk toegepast in de industrie in diverse machines. De kogellagers die daarvoor gebruikt worden zijn vaak van grotere omvang en hebben uiteraard te maken met een forse belasting. Daarom is de groefkogellager hiervoor bij uitstek geschikt.

Gebruik de juiste kogellagers bij uw productieproces

Bent u producent van voertuigen of machines? Dan heeft u regelmatig kogellagers nodig om te monteren in uw producten. Als u op zoek bent naar een betrouwbare producent van groefkogellagers, kijk dan eens naar het ruime assortiment van Sanders. U kunt uw bestelling rechtstreeks in de webshop online plaatsen. Daarnaast zijn er ook vestigingen in Wateringen, Den Haag en Bleiswijk. U vindt de adressen op de website. Hier treft u tevens de overige contactgegevens aan voor al uw vragen of voor het aanvragen van een vrijblijvende offerte.

https://www.bernardsanders.com/