Gegrond
Image default
Gezondheid

Planten groeien maximaal op een humusrijke bodem

Elke tuinier wil een tuin met een voedingsrijke bodem waar sterke en gezonde planten welig tieren. Helaas wijkt de realiteit vaak af van dat ideaalbeeld en voldoet de grond waarop met zoveel hartstocht wordt getuinierd niet aan de verwachtingen. De grond is bijvoorbeeld door jarenlang gebruik uitgeput, houdt voedingsstoffen niet vast of er blijven plassen opstaan als het heeft geregend. Beginnende tuiniers maken weleens de fout om alleen aandacht te besteden aan het op peil brengen en houden van de voedselrijkdom van de bodem door de grond ruimschoots te bemesten. Daardoor zullen planten wel iets beter groeien, maar blijft het ideaal, een welig tierende paradijstuin, ver buiten beeld. Wat ze vergeten is het verbeteren van de grond met humuszuur, want alleen op een humusrijke bodem zullen planten maximaal groeien. 

 

Fulvinezuur en humuszuur

 

Gelukkig kan uitgeputte, voedselarme grond van twijfelachtig allooi snel en eenvoudig worden omgezet naar goed doorlatende, voedselrijke grond met een vitaal bodemleven door gebruik te maken van de producten van Health Solution.

De producten van Health Solution bevatten namelijk onder meer humuszuur en fulvinezuur. Deze twee stoffen hebben wonderbaarlijke effecten op tuingrond. Slechts een minimale hoeveelheid humuszuur en fulvinezuur heeft al effect op het karakter van uw tuingrond. Hoe slecht uw tuingrond ook is, dankzij fulvinezuur en humuszuur ziet u snel verbeteringen. Zo zal al na korte tijd het bodemleven snel toenemen, het kenmerk van een humusrijke bodem. 

Lees ook: Inhoudelijke informatie over humuszuur en fulvinezuur

 

Health Solution helpt u om een humusrijke bodem te verkrijgen

 

Nu de structuur van de grond is verbeterd, heeft het ook nut om meststoffen en mineralen toe te voegen aan de grond en kunt u gaan genieten van uw tuin. Of u nu een moestuin of een siertuin heeft, u zult zien dat de planten in uw tuin groter en breder worden net als de wortels van uw planten. Want fulvinezuur en humuszuur helpt planten bij het opnemen van voedingsstoffen en mineralen. Zo helpt Health Solution u bij het verkrijgen van de benodigde humusrijke bodem waarop u een prachtige siertuin of moestuin kunt creëren