Gegrond
Image default
Gezondheid

Je zorgverzekering 2017 wijzigen?

Woon je in Nederland of woon je in het buitenland maar werk je in Nederland? Dan ben je verplicht een zorgverzekering te hebben. Een zorgverzekering wordt in de Nederlandse volksmond ook wel ziektekostenverzekering genoemd. Een zorgverzekering sluit je af om jezelf in te dekken wanner je medische hulp nodig hebt. Deze hulp kan ook in de vorm van middelen zijn. Een zorgverzekering zorgt ervoor dat een deel of het complete bedrag van je medische kosten gedekt worden (mits dit binnen je zorgpakket vergoed wordt). Voor veel mensen is het dan ook onduidelijk wat nou wel en wat er nou niet vergoed wordt in de zorgverzekering 2017. Ook willen mensen graag weten waar je je het beste kunt verzekering. Er zijn namelijk veel zorgverzekeraars op de markt. Hoe weet je welke het beste bij je past? In dit artikel proberen we hier kort uitleg over te geven.

Basis zorgverzekering

Het is in Nederland verplicht om een basisverzekering af te sluiten. Of je daarbij nog aanvullend verzekert wilt zijn mag je zelf beslissen en is geheel aan jezelf. Een basis zorgverzekering vergoed alleen de standaard zorgkosten. Hierbij kun je denken aan onkosten van de huisarts, medische hulpmiddelen van de apotheek en het ziekenhuis. Elk jaar wordt er vastgesteld wat er wel en niet vergoed wordt in deze basisverzekering. Dit wordt vastgesteld door de Rijksoverheid. De inhoud van de basisverzekering is dan ook bij elke verzekeraar gelijk.

Elke verzekeraar is verplicht om alle mensen die wonen en/of werken in Nederland te accepteren als klant. Ze zijn dus wettelijk verplicht om iedereen te accepteren die zich aanmeld. Zo wil de Rijksoverheid voorkomen dat verzekeraars risicogroepen gaan vermijden. Hierbij valt te denken aan ouderen, chronisch zieken, gehandicapten, etc. Ook mogen verzekeraars geen hoger maandbedrag vragen bij deze risicogroepen. De Rijksoverheid compenseerd deze zorgverzekeraars.

Zorgverzekering 2017 wijzigen

Wil je jouw zorgverzekering 2017 wijzigen? Dan moet je deze wijziging dit jaar nog doorgeven bij je huidige zorgverzekeraar. Je moet er wel op tijd bij zijn anders wordt je zorgverzekering met een jaar verlengt. Wil je meer weten over de zorgverzekering 2017? Ga dan naar Zorgverzekering2017.info.

http://zorgverzekering2017.info/