Bescherming van uw belangrijkste bedrijfsmiddel: 5 manieren om een burn-out te voorkomen


Posted On aug 5 2019 by

Het opbouwen van veerkracht is de grootste uitdaging waar uitvaartprofessionals mee te maken hebben.

En bij ICCFA hebben we een uitzonderlijke persoon ontmoet die op een missie was om er iets aan te doen.

Dr. Jason Troyer, auteur en oprichter van Mount Hope Grief Services, ontwikkelde Finding Resilience, een brandwondpreventieprogramma dat speciaal is ontworpen voor begrafenis- en aanverwante professionals om burn-out te voorkomen en carrièremoeheid te verminderen. Dr. Troyer gaf een inspirerende en nuttige toespraak en hier zijn enkele van de hoogtepunten….

Eerst de eerste dingen – wat leidt tot een burn-out?

Uitvaartprofessionals spelen doorgaans veel verschillende rollen en dragen veel “hoeden”. Dat, naast het werken met rouwende gezinnen op een dagelijkse basis, met een onregelmatig schema, weinig tot geen balans tussen werk en privéleven en af en toe conflicten is een vrij eenvoudig recept voor stress, vermoeidheid en burn-out. En deze aspecten van burn-out hebben niet alleen invloed op je werk, maar ook op je persoonlijke, psychologische, emotionele en fysieke gezondheid thuis.

Hoe kun je een burn-out verminderen?

In dit soort beroepen moet je grenzen voor jezelf stellen en de tijd nemen om alles te vergeten. Zelfzorg tot een prioriteit maken is niet alleen belangrijk, maar noodzakelijk voor een gezonde geest & lichaam.

Dr. Troyer raadt aan om deze 5 eenvoudige activiteiten opnieuw te vullen en aan te vullen:

Ga wandelen: Een paar keer per week wat frisse lucht happen en een paar keer per week een wandeling maken is een goede manier om bij te tanken. Het helpt je energie op te wekken en geeft je geest een extra stimulans die je misschien nodig hebt. Ook al is het buiten koud, frisse lucht is super belangrijk voor je fysieke gezondheid. Zelfs 10 minuten is genoeg om de truc te doen!

Laat je begeleiden: Dit woord kan sommigen van u afschrikken, maar denk aan het als “een gesprek met een doel”. Je emoties en gevoelens naar buiten brengen door met iemand te praten is een goede oplossing en kan in elke situatie helpen.

Huur een coach in: Dr. Troyer bracht ook het idee naar voren om jezelf te veranderen. Verander je schip. Maak het jezelf beter door een nieuw pad te vinden. Een manier om dit te doen is door het inhuren van een life coach, je eigen persoonlijke cheerleader die je kan helpen met alles, van het beperken van overtuigingen tot gezondheidszorgen en zelfs liefdesproblemen.

Houd een dagboek bij: Of het nu 45 seconden per dag is of misschien zelfs 5-10 minuten per dag, schrijf je gedachten op in een dagboek. Dit helpt je om duidelijkheid te brengen in wat je echt voelt, denkt en gelooft – en erover nadenkt om misschien ongezonde patronen of beperkende overtuigingen op te merken. Op zijn minst, is de rouwverwerking een grote bevrijding.

Oefen regelmatig: Het hoeft geen krachtige oefening te zijn, slechts 30 minuten per dag, een paar dagen per week is voldoende. Het helpt je energiek te blijven en helpt om je te heroriënteren en jezelf weer op te laden. Naast lichaamsbeweging, moet u ook gezonde eetgewoonten in stand houden.

Neem vandaag nog de leiding over uw zelfzorg
Het beroep van begrafenisondernemer wordt gezien als een aantoonbaar moeilijke carrièrekeuze, wat van jou, mijn vriendelijke begrafenisondernemer, een echte superheld maakt. Maar onthoud, je bent nog steeds een mens, en het is aan jou om dagelijks bij te vullen en je veerkracht onder controle te krijgen. Je verdient het.

Zoals Jason Dr. Troyer het zo mooi verwoordde:

Uitvaartdienst is een uitdagend, stressvol beroep waarin je voortdurend van jezelf geeft. Om medelevend anderen te blijven dienen, moet je ook medelevend zijn met jezelf. Je veerkracht moet voortdurend worden gevoed, zodat je je krachten kunt gebruiken in de onvermijdelijke moeilijke tijden. Ik hoop dat je er een prioriteit van zult maken om jezelf bij te vullen en te transformeren.

Hoe kun je jezelf thuis en in de begrafenisondernemer bijvullen en opnieuw van brandstof voorzien? Deel met ons uw favoriete tips in de opmerkingen hieronder!

Neem contact op met Dr. Jason Troyer op Facebook, of bekijk zijn programma, Finding Resilience, voor jezelf.

https://nationaaluitvaartcentrum.nl/

Last Updated on: augustus 5th, 2019 at 10:58 am, by


Written by