Gegrond
Image default
Financieel

Wat is het nut van een binance bot

In 2017 was de crypto currency markt maar liefst 572 miljard dollar waard. Met al dat geld wat rondzweeft in de crypto-ruimte, is het begrijpelijk het zo aantrekkelijk is om ook te investeren in crypto valuta. Er zijn een aantal platformen waar he crypto currencies kunt verhandelen, waarvan Binance een van de grootse en bekendste is. Maar de crypto currency markt het is een markt die nooit sluit en 24 uur per dag door gaat. Daarom is het logisch dat zowel beginnende als slimme investeerders een binance bot gebruiken.

 

Wat doet een binance bot?

Kort gezegd is een binance bot een algoritme dat zelfstandig transacties uitvoert op het Binance handelsplatform. De bot kan toegang krijgen tot marktinformatie en handelen namens de gebruiker. De bot kan balansinformatie van je account verzamelen en heeft de mogelijkheid om een ​​transactie uit te voeren. De handelsbot kan ook toegang krijgen tot de financiële middelen in het account van de gebruiker. Dat gebeurt door middel van API-sleutels. De bot gebruikt deze sleutels om de uitwisseling te laten weten dat hij toestemming van je heeft gekregen om toegang te krijgen tot jouw account.

Wanneer een gebruiker zijn API-sleutels bij de uitwisseling verwijdert, trekt hij de toestemming dat de trading bot toegang tot zijn account heeft in.

 

Wat is het doel van een binance bot?

Het belangrijkste doel van trading bot is om automatisch acties uit te voeren, zonder menselijke interactie. Trading bots worden vaak gebruikt wanneer een taak te moeilijk, ingewikkeld of tijdrovend is om voor een mens te voltooien. De taken die bots kunnen uitvoeren variëren van portfoliobeheer, slimme orderroutering, rebalancing, gegevensverzameling tot het maken van transacties.

 

Wanneer is het handig om een trading bot te gebruiken.

Zonder bot zou een handelaar online moeten gaan, toegang moeten hebben tot zijn account en elke keer een transactie moeten doen wanneer hij zijn positie wil toevoegen of verminderen. Hoewel dit prima kan werken voor een beginnende handelaar, willen gevorderde handelaren misschien dat een bot een specifieke strategie non-stop uitvoert. Dat gezegd hebbende, kan het gebruik van bots om elke kleine actie binnen je portefeuille over te nemen uiteindelijk meer werk kosten dan wanneer je het zelf zou doen. Je kunt daarom het beste een bot gebruiken om taken te laten uitvoeren die je te complex of te tijdrovend vindt om te doen.

 

Zijn er voordelen aan het gebruik van een binance bot?

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van een bot in tegenstelling tot het handmatig uitvoeren van al je transacties. Een bot bespaart tijd, wat een voordeel kan zijn bij tijdrovende handelingen als het opnieuw in balans brengen van je portefeuille. Een bot kan beter rekenen dan mensen, en kan daarmee preciezere berekeningen maken die hoogte- en dieptepunten van crypto currencies kunnen voorspellen. En een bot slaapt nooit, wat een uitkomst is bij een markt die nooit sluit. Een bot kan alle marktbewegingen continue in de gaten blijven houden. Als je het lastig vindt om de beste bot voor jou te kiezen, bekijk dan welke taken binnen jouw portfolio kunnen profiteren van automatisering.