Gegrond
Image default
Eten en drinken

BRC AA gecertificeerde aardappelchips

Hoeksche Hoeven is niet voor niets de fabrikant met de meest duurzame aardappelchips. Het bedrijf is BRC AA gecertificeerd. Het BRC certificaat is afkomstig van de BRC Global Standard for Food Safety, ook wel BRC Food genoemd. Dit werd in 1998 ontwikkeld door het British Retail Consortium (BRC) en is een standaard op het gebied van voedselveiligheid. Het certificaat bevat de module 12. Dit houdt in dat het bedrijf ook gecertificeerd glutenvrij produceert.

Gecertificeerd aan de hand van een gedetailleerde checlist

Om gecertificeerd te worden moet het bedrijf aan een aantal standaard eisen voldoen. Zo worden er eisen gesteld aan het HACCP-systeem, aan het kwaliteitsmanagementsysteem en aan het basisvoorwaardenprogramma van producten van levensmiddelen. Deze onderdelen worden getoetst aan de hand van een gedetailleerde checklist. Deze checklist bevat dan ook meer dan 300 punten. Naast de eerder genoemde punten wordt er ook nog gelet op de omgevingsomstandigheden (proces- of productiefaciliteiten), product- en procescontrole en persoonlijke hygiëne en opleiding van de werknemers.   

De beste certificaten voor de meest duurzame chipsvarianten

De aardappelen van Hoeksche Chips zijn Planet Proof en Global G.A.P. gecertificeerd. Het Global G.A.P. certificaat is bedoelt voor het controleren van landbouwproducten. Wanneer het Global G.A.P. certificaat toegewezen wordt, houdt dit in dat het product onbewerkt in de supermarkt, of op andere verkooplocaties verkocht wordt. Dit wordt verkocht op een duurzame manier met duurzaam verwerkte smaken. Het belangrijkste uitgangspunt in dit proces is de voedselveiligheid en de traceerbaarheid van de landbouwproducten. Global G.A.P. heeft geen standaard systeem, maar wordt om de zoveel tijd aangepast. Doordat er in de maatschappij ook door de jaren heen het een en ander veranderd is het daarom ook noodzakelijk om iedere twee jaar een nieuwe protocol uit te geven. Hierin staan dan de vernieuwde normen waar het bedrijf en de aardappelchips aan moeten voldoen om gecertificeerd te worden.   

https://boerderijchips.nl/

Gerelateerde artikelen

Bezoek een exclusieve wijnveiling en koop unieke, oude wijnen

gevulde paprika’s met parelgrot

Gezond afvallen in Enschede?