Gegrond
Image default
Dienstverlening

Toepassingen en voordelen van gehard glas voor onze ruimtes

Het creëren van een huis of ruimte is een zeer belangrijke taak voor het leven van ieder mens. We willen ons comfortabel voelen in onze omgeving, of we nu werken, rusten of eender welke taak uitvoeren.

Om deze behoefte aan comfort te versterken moeten we kijken naar de details, zoals ramen, deuren of andere accessoires. In dit artikel presenteren wij de grote voordelen van gehard glas en de verschillende vormen van gebruik die het kan hebben. Kijk hier eens naar!

 

Voordelen van het gebruik van gehard glas

Gehard glas wordt gebruikt bij het creëren van ruimten omdat het een zeer belangrijk voordeel heeft, het is beter bestand tegen breuk dan gewoon glas. Het is ook zeer veelzijdig, want het wordt gebruikt voor gebouwen, maar ook voor vervoer en auto’s.

Met dit glas wordt het risico op breuken als gevolg van ongelijke glasscherven beperkt. Bovendien is gehard glas gemakkelijker schoon te maken, omdat door de versplintering geen scherpe en kleine scherven ontstaan, wat een voordeel is, zowel voor de snelheid van het schoonmaken als voor de vermindering van het risico op snijwonden.

Een ander voordeel is de hittebestendigheid in vergelijking met gewoon glas. Deze eigenschap maakt dat dergelijk glas een aanzienlijke weerstand kan bieden tegen vrij hoge warmtetemperaturen.

Een ander voordeel dat het van gewoon glas onderscheidt, is de weerstand tegen de druk die de wind op het glas uitoefent, namelijk 780 kg/cm².

Verschillende toepassingen voor gehard glas

 

Commercieel gebruik
Dit type glas wordt veel gebruikt in commerciële instellingen, omdat het dankzij zijn voordelen op het gebied van veiligheid en weerstand, de nodige bescherming biedt om elke aanval of diefstal te voorkomen.

Schuifdeuren
Door zijn eigenschappen is dit type glas van essentieel belang voor dit model deur, aangezien het voortdurend in beweging is en een resistenter materiaal nodig heeft dan het traditionele glas. Het gebruik ervan wordt meestal geassocieerd met een buitendeur.

Voor de douchecabine
Naast veiligheid is het een materiaal dat uit de fabriek komt in veel gevallen met een behandeling die waterdruppels afstoot die zich tijdens het baden door stoom op het glas verzamelen.

Trap
Het is belangrijk het gewicht en de dikte van dit materiaal te berekenen wanneer het wordt gebruikt in dit bouwmodel, aangezien het gebieden zijn met veel verkeer, moeten we het meest geschikte kiezen op grond van zijn kenmerken. Dankzij zijn weerstand zal gehard glas de beste bondgenoot zijn voor trappen en dergelijke.