Gegrond
Image default
Dienstverlening

Is abortus anoniem?

Niet altijd. In het ziekenhuis bijvoorbeeld niet. Daar betaal je eigen risico en wordt je zorgverzekering op de hoogte gesteld. Bij een abortuskliniek is dat anders. Daar is een behandeling volledig anoniem.

Privacy en kosten

Privacy en kosten zijn belangrijke topics als het om een zwangerschapsafbreking gaat. Alle medewerkers van abortusklinieken Haarlem & Amsterdam hebben beroepsgeheim. Ze zijn verplicht te zwijgen over zaken die hen in de beroepsomgeving zijn meegedeeld / toevertrouwd. Deze zwijgplicht geldt naar iedereen. De artsen en verpleegkundigen mogen onderling wel informatie uitwisselen om te zorgen voor een zo veilig mogelijke abortusbehandeling. Als je daar prijs op stelt, kun je een kopie krijgen van je medisch dossier. De kosten van de zwangerschapsafbreking vallen niet onder de zorgverzekering. Dit betekent dat jouw verzekeraar niets te horen krijgt over de behandeling bij Abortusklinieken Haarlem & Amsterdam. Aanvullend hoef je niet te betalen vanuit de eigen bijdrage. De overheid financiert abortusbehandelingen. Voorwaarde is wel dat je in Nederland woont en / of werkt.

Samenwerkingsverband van twee abortusklinieken

Abortusklinieken Haarlem & Amsterdam is een samenwerkingsverband van twee abortusklinieken: Beahuis & Bloemenhovekliniek in regio Haarlem (Heemstede) en Abortuskliniek Amsterdam. De klinieken zijn gespecialiseerd in zwangerschapsafbrekingen in het eerste en tweede trimester. Aanvullend geven de artsen en verpleegkundigen professioneel advies over anticonceptie. Het medisch team bestaat voornamelijk uit vrouwen; heb je liever geen man, dan is dat dus geen probleem. In Nederland is abortus wettelijk toegestaan. De behandelingen die Abortusklinieken Haarlem & Amsterdam aanbieden, zijn:

-de overtijdbehandeling bij een zwangerschap tot 6,2 weken;

-de abortuspil bij een zwangerschap van 5 tot 9 weken;

-zuigcurettage bij een zwangerschap van 5 tot 12 weken;

-abortusbehandeling bij een zwangerschap van 13 tot 17 weken;

-abortusbehandeling bij een zwangerschap van 18 tot 22 weken.

Alle ingrepen gebeuren overdag; je hoeft niet in de kliniek te overnachten. Op de website bloemenhove.nl vind je een keuzetool om erachter te komen welke behandeling in jouw geval raadzaam is.

Nazorg

Tot slot bespreken we kort de nazorg. Want hoewel de ingreep uiterst zorgvuldig en volgens alle richtlijnen plaatsvindt, is er altijd een kans op complicaties. Dit geldt voor alle medische behandelingen in ziekenhuizen en klinieken. Om er zeker van te zijn dat jij helemaal gezond bent, wordt een nacontrole aangeraden vier weken na de abortus. Voor deze check kun je een afspraak maken bij Abortusklinieken Haarlem & Amsterdam. Ga je liever naar je huisarts of wil je het telefonisch afhandelen? Dat kan ook.

https://www.bloemenhove.nl/