Gegrond
Image default
Aanbiedingen

Verschillen in drinkwaterkwaliteit

Je bent vast al eens in een land geweest waar je niet zomaar uit de kraan kon drinken. Dit maakt het leven een stukje minder makkelijk dan wat wij gewend zijn in Nederland. In het komende artikel zal er gekeken worden naar de populairste vakantielanden. Wat is de kwaliteit van het water in deze landen en wat zijn de alternatieven?

Frankrijk

Om met het belangrijkste te beginnen, het leidingwater in Frankrijk is veilig om te drinken. Wel zit er redelijk veel chloor in het water wat ervoor zorgt dat veel mensen het water minder lekker vinden dan water uit een fles. Veel Fransen drinken dan ook geen kraanwater maar kopen flessen water in de supermarkt. Het verschilt vaak ook per regio wat de waterkwaliteit is, zo staat Parijs erom bekend dat het water erg hard is. Dit kan voorkomen worden door waterfilters te gebruiken, maar dat is voor een vakantie iets te veel werk.

Duitsland

Ook in Duitsland is het gewoon mogelijk om kraanwater te drinken, wel zit er een wat hogere hoeveelheid kalk in het water. Dit zorgt er soms voor dat het water wit uit de kraan komt, dit kan voor de rest geen kwaad. Een leuk weetje over het watergebruik is dat regenwater vaak opgevangen wordt. Dit water kan goed gebruikt worden om de tuin te sproeien of de auto te wassen. Op deze manier hoeft het leidingwater minder gebruikt te worden. 

Spanje

Spanje lijkt qua leidingwater erg op Frankrijk, ook in Frankrijk is de hoeveelheid chloor in het water erg hoog. Dit zorgt ervoor dat veel Spanjaarden fleswater kopen en geen kraanwater drinken. Ook in Spanje kan er per regio verschil zitten in de kwaliteit van het drinkwater. Vind je de chloorsmaak van het water niet zo lekker? Haal dan fleswater in de supermarkt.

Nederland

Nu de drie meest populaire vakantiebestemmingen besproken zijn vind je het misschien ook interessant om te weten wat de waterkwaliteit in Nederland is. De kwaliteit hier is over het algemeen erg goed en kan op alle plekken prima gedronken worden. Nederlanders zijn dan ook gewend om kraanwater als veilig te zien. Mocht je nu benieuwd zijn naar de precieze kwaliteit van het water? Dan zijn er partijen zoals Dumea Agro waar je zelf het water kan laten testen. Mocht je dit willen doen kijk dan zeker even op de website!