Gegrond
Image default
Bedrijven

Wat kan ik doen met mijn oude hardware?

U wilt net als veel andere bedrijven/ondernemers van uw oude hardware af. Het wordt dus tijd om hier iets aan te gaan doen. Om van uw oude hardware af te komen zijn er ontzettend veel verschillende mogelijkheden. Het is belangrijk om een optie te kiezen die past bij uw situatie en binnen uw mogelijkheden. In dit artikel vertellen we u de meest populaire en beste opties om van uw oude apparaten af te komen.

Het inschakelen van een IT bedrijf

We beginnen direct met 1 van de beste opties, namelijk het inschakelen van een IT bedrijf. Vaak doet zo’n IT bedrijf aan hardware inkoop, ze kopen uw oude hardware op en blazen deze hardware een nieuw leven in. Ook de gevoelige die mogelijk nog aanwezig is op deze oude apparaten wordt op gecertificeerde manier vernietigd. Op deze manier loopt u nooit risico op een datalek. Ook als uw oude apparaten geen restwaarde meer hebben kunt u een IT bedrijf inschakelen, dit is absoluut aan te raden aangezien uw gevoelige data op die manier sowieso niet op straat komt te liggen. Het IT bedrijf zal uw oude apparatuur dan ontmantelen en scheiden in verschillende secundaire grondstoffen om deze optimale wijze te kunnen recyclen. Bij veel organisaties gebeurt dit aan de hand van de WEEELABEX methode.

Apparaten

Oude apparaten verkopen of weggeven

Ook dit is een optie als u van uw apparaten af wilt, u kunt ervoor kiezen de apparaten te verkopen of weg te geven. Het is natuurlijk normaal om uw oude apparaat te verkopen met harde schijf. Het is daarom belangrijk dat u de data van deze harde schijf verwijderd. Vaak denken mensen hun data te kunnen verwijderen met een simpele reset naar fabrieksinstellingen. In werkelijkheid kan dit helemaal niet en blijft er allemaal oude data op de harde schijf staat zonder dat u deze kunt zien. Wanneer er gevoelige data op uw oude apparaten staat dient deze dus veilig verwijderd te worden en niet aan de hand van een reset naar fabrieksinstellingen.

Breng uw oude apparaten naar de milieustraat

U kunt er ook voor kiezen uw oude apparaten naar de milieustraat te brengen. Het is daarbij belangrijk om de harde schijven uit uw apparaten te verwijderen om deze veilig weg te kunnen brengen. Buiten dat is het ook belangrijk om te weten dat uw apparaat niet zo zorgvuldig zal worden gerecycled als bij een IT bedrijf. Wanneer u dus wilt kiezen voor een ietwat milieubewustere mogelijkheid is het verstandiger om uw apparaten te laten ophalen door een IT bedrijf.