Hoe maak ik een waterpijp klaar?


Posted On sep 11 2018 by

Je ziet het tegenwoordig steeds vaker voorbij komen, de waterpijp. Afgelopen zomer zijn er vele terrassen geopend waar gebruik gemaakt kan worden van de waterpijp. De hype is overgekomen uit de Arabische cultuur, maar is inmiddels ook goed gevestigd in Nederland. In dit artikel vind je hoe je een waterpijp moet bereiden. Hierdoor zal je niet zelf helemaal naar een terras hoeven gaan.

                                        

 Een goede hygiëne is enorm belangrijk, zorg daarom altijd eerst ervoor dat de volledige waterpijp goed schoon is. Alle onderdelen kan je uit elkaar halen en zijn daarmee erg makkelijk schoon te maken. Toch kan er altijd vuil in komen, dus wees altijd voorzichtig en maak alles goed schoon.

 

Je begint met het loshalen van de buis en de vaas. De vaas vul je daarna met water. Doe dit totdat de buis het water raakt, bij terugplaatsing. Wanneer dit het geval is kan je de buis en vaas weer in elkaar duwen. Wanneer dit is gelukt kan je de tabakskom op de vaas plaatsen.

Deze tabakskom vul je met tabak, deze tabak wordt in de volksmond ook wel shisha smaken genoemd. Je vult de tabakskom tot dat de tabak tot de de rand raakt.

 

Hierna plaats je zilverfolie over de tabakskom heen. Doe dit wel zo dat de bovenkant van de kom strak en recht is. Je kan er ook voor kiezen om twee lagen zilverfolie te doen, zo kan je de warmte nog beter binnen de kom houden. Aan de bovenkant van de tabakskom prik je kleine gaatjes in de folie. Hoe kleiner deze gaatjes zijn, des te beter. De gaatjes zorgen ervoor dat er lucht door de pijp kan stromen. Wanneer de gaatjes te groot zijn kan er as van de kooltjes in de tabakskom terecht komen. Op de bovenkant van de tabakskom komen waterpijp kooltjes te liggen. Pas op, na het aansteken van de kooltjes worden deze erg warm, je zal de kooltjes daarom ook moeten verplaatsen met een tang.

https://premium-hookahs.nl

Last Updated on: september 11th, 2018 at 11:37 am, by


Written by