Gegrond
Image default
Bedrijven

Hoe hou je het fris op kantoor?

Vaak zit je op kantoor bij veel mensen in dezelfde ruimte te werken, dan is het belangrijk dat het een frisse en nette ruimte is. In een duf of rommelig kantoor zijn mensen meer oncomfortabel en voelen ze zich minder goed, daar gaat de productiviteit dus sterk omlaag. 
Het is belangrijk om van het een aangename werkplek te maken, waar werknemers zich goed voelen en gemotiveerd kunnen werken, maar hoe doe je dat?

 Het eerste punt is netheid. Laat geen dossiers of stapels papieren eeuwig rondslingen, plaats ze zoveel mogelijk in opbergplaatsen of desnoods rekjes. Ook is het goed om glazen, borden of afval van eten meteen weer weg te zetten als ze niet meer nodig zijn, deze creëren namelijk snel een rommelige sfeer. Zorg er zelf ook voor dat het een cleane ruimte is, wat open plaatsen, witte muren en niet teveel kasten en rekken zorgen voor een cleane look. 

Tip twee: zet planten op kantoor. Dit lijkt banaal maar er zijn veel onderzoeken die uitwijzen dat planten op kantoor zorgen voor minder stress, een verbeterde concentratie en geheugen en een positievere sfeer. Ze zorgen voor een algemeen gevoel van welzijn, dit komt de productiviteit enkel ten goede en dat maar door een kleine investering. Dus shopvoorgezondheid wat planten voor op kantoor.

Ook zorgen planten voor een betere luchtkwaliteit, er zijn zelfs planten die specifiek goed zijn voor kantoren omdat ze de lucht harder zuiveren. Palmsoorten, klimop en varens zijn zo bijvoorbeeld planten die een echte zuiveringsbron zijn.

En dat brengt ons vloeitend bij punt drie: de luchtzuiverheid. Door af en toe wat frisse en schone lucht door het kantoor te laten wordt de opgelopen concentratie aan schadelijke stoffen in de lucht weer kleiner. Dit kan je doen door simpelweg het raam en de deuren open te zetten of door ventilatoren te plaatsen doorheen het kantoor.

https://shopvoorgezondheid.nl