Gegrond
Image default
Beauty en verzorging

Wanneer gebruik je best een oogpotlood en wanneer een vloeibare eyeliner?

De beste manier om je ogen in de kijker te zetten is door gebruik te maken van een eyeliner. Eyeliner bestaat al enkele eeuwen, zelfs de Egyptenaren gebruikten het reeds.

Eyeliners zijn verkrijgbaar in tal van kleuren, zodat je steeds het specifieke effect kan bereiken waar je naar op zoek bent. Als extra bonus bevatten de huidige geavanceerde producten natuurlijke extracten, zoals jojoba of vitaminen zoals C of E om de tere huid van je oogleden te beschermen en te hydrateren.

Soorten Liner

De dag van vandaag zijn er verschillende soorten eyeliner verkrijgbaar. Zo heb je de eyeliner in potlood vorm, genaamd een oogpotlood, alsook vloeibare eyeliner in potjes.

De meeste eyeliners zijn waterbestendig maar dat is niet bij allemaal het geval. Welke eyeliner je ook kiest is grotendeels een kwestie van je eigen voorkeur. Sommige vrouwen werken liever met een oogpotlood omdat dit een meer “smokey look” geeft, terwijl vloeibare eyeliner je meer een dramatisch effect geeft en makkelijker aan te brengen is.

Smokey Eyes

Wanneer je knappe, smokey eyes wil dan kies je best voor een oogpotlood. Hierbij wordt de lijn aangebracht op het bovenste ooglid en het onderste ooglid. Breng je daarna nog eens een strakke lijn aan tussen je oogbol en je wimperlijn, dan zal dit een dramatische look geven welke ideaal is voor een avondje uit.

Natural Eyes

Vloeibare eyeliners zorgen voor de dunste lijn die nodig is om een natuurlijke look te creëren. Ze kunnen worden gebruikt met of zonder oogschaduw. De dunne lijn wordt aangelegd naast de wimpers. Deze slanke look is het best om tijdens de dag te dragen.

Cat Eyes

Het dramatische effect van kattenogen/cat eyes wordt ook het best bereikt met vloeibare eyeliner. Om deze look te creëren teken je je lijn tot net na de vouwhoek van je oog. De lijn kan zowel in dunne als dikke vorm worden aangebracht en dit in gelijk welke kleur voor een al dan niet dramatischer effect. Bij het werken met kleur breng je best eerst een donkere basiskleur aan op je wimperlijn, daarna teken je met je gekleurde eyeliner je lijn hier net boven.

Nadelen

Zowel oogpotloden als vloeibare eyeliners hebben zo hun voor- en nadelen. Ze kunnen beide een dramatische look creëren en zijn eigenlijk best makkelijk om te gebruiken. Het grote nadeel van een oogpotlood is dat het delicaat is, en net zoals een normaal potlood kan het breken en moet het regelmatig worden geslepen. Het nadeel van vloeibare eyeliners is dan weer dat ze sneller uitdrogen.

https://www.prettyme.be