Gegrond
Image default
Aanbiedingen

Buiten koud en guur, binnen lekker op de bank

De meeste tijd in huis wordt doorgebracht op de bank … maar dat maakt de keuze voor dit prominente meubel er zeker niet eenvoudiger op. Waar let je nou op in de veelheid aan banken die op de markt zijn? 5 gouden tips: 

 

1. Sfeerbepalend

De bank is een groot meubel en de stijl waarin jij je bank koopt, is daarmee bepalend voor de rest van je kamer. Houd daar rekening mee. Een stoel of tafel van afwijkende stijl kan vaak prima passen en verfrissend zijn; voor de bank ligt een mismatch op de loer.

 

2. Formaat

Een hele grote bank kan jouw ultieme wens zijn; plaats je die echter in een te kleine ruimte dan sla je de plank mis. Andersom natuurlijk net zo. Woonadviseurs kunnen hier vaak prima over meedenken en goed inschatten welk formaat bank bij welk oppervlakte kamer past.

 

3. Kleurkeuze

Banken in opvallende kleuren kunnen prachtige eye-catchers zijn … maar ben je de kleur zat, dan vervang je een bank meestal niet even snel. Het is wijzer te gaan voor een neutrale kleur en de accenten door middel van kussentjes te waarborgen.

 

4. Praktisch

Een bank is vaak niet alleen om stil op te zitten. Heb je kinderen of huisdieren, dan wordt er ook echt op geleefd. Kies dan voor een stof die tegen een stootje kan en relatief eenvoudig schoon te maken is. Je zult er later dankbaar voor zijn.

 

5. Doel

Bij veel banken mag je maatwerk verwachten. Door het modulaire systeem kan je vaak het aantal zitplaatsen zelf bepalen, technische snufjes kunnen extra comfort brengen … neem die overwegingen mee bij je aankoop. Zit je zelf toch vaker in de fauteuil en is de bank er vooral voor als familie of vrienden op visite komen? Stem dan je keuze – en je budget – daar op af.

 

https://www.onsteinmeubelen.nl/