Gegrond
Image default
Gezondheid

Paniekaanvallen en stress? Hoe ga je hiermee om?

Heb je regelmatig last van paniekaanvallen en stress? Dan kunnen de onderstaande tips je goed helpen! Bestudeer ze rustig en in je eigen tempo.

1. Zorg voor voldoende rust

Voldoende rust nemen is enorm belangrijk als je dagelijks last hebt van paniekaanvallen. Als paniekaanvallen ontstaan door stress, dan is het gevolg dat je meer ontspanning moet nemen om je stresslevel te laten zakken.

Doe je dit niet? Dan blijven de klachten aanhouden en kan het een lang en zwaar proces worden. Je wilt het liefst al vandaag beginnen met meer rust. Hoe langer je wacht: hoe erger de klachten.

2. Blijf rustig tijdens een paniekaanval

Als je last hebt van een paniekaanval: blijf dan rustig. Je bent volkomen veilig en er kan niets met je gebeuren. Blijft altijd je ademhaling voelen zodat je weet dat je veilig bent. Hoe rustiger je ademhaling, hoe rustiger jij weer kunt worden. Dit is essentieel om een paniekaanval te laten afzakken.

3. Start met regelmatige meditatie

Meditatie is dé oefening om paniekaanvallen door stress te laten afnemen. Paniekaanvallen bevinden zich namelijk alleen in je hoofd en zijn daarom geen realiteit. Mocht je dit idee wél hebben, dat het realiteit is, probeer dan te mediteren. Met meditatie blijf je uit je hoofd en in je hart. 

Heb je na deze tips nogsteeds last van paniekaanvallen door veel stress? Neem dan contact op. Ik kan je waarschijnlijk goed helpen om van deze klachten af te komen. Ons eerste kennismaking is gratis. Ik zie je berichtje misschien snel tegemoet.

https://nickdewaard.nl/paniekaanval-door-stress/