4 soorten deursloten


Posted On nov 17 2016 by

Wist je dat er verschillende soorten deursloten zijn? Dit zijn de meest voorkomende typen volgens bekwame slotenmakers.

Deurhendel sloten

Vooral te vinden aan badkamerdeuren. De reden hiervoor is omdat ze gemakkelijk te picken zijn. Ze werken door de hendel niet te laten draaien.

Sleutelloos

Ze gebruiken hierbij geen sleutels. De sloten worden meestal vergrendelt/ontgrendelt met een unieke code die je moet intoetsen. Het coole ervan is dat de sloten goed beveiligd zijn.

Aangezien er geen sleutelgat is, hoef je je geen zorgen te maken dat iemand zal lockpicken. Dankzij het beveiligingsniveau worden ze vaker gebruikt in commerciële gebouwen en andere plaatsen waarbij er hoge beveiliging nodig is. Verder zijn dit ook in huizen en auto’s te vinden.

Elektriek

Ze werken net als andere sloten, alleen worden ze niet manueel gedaan. Het mechanisme werkt via elektriciteit. De sloten worden door middel van een sleutel of code geopend of gesloten. Het goede ervan is dat ze niet met de manuele lockpicking tools bewerkt kunnen worden. Ze kunnen ook niet met volle kracht gebroken worden.

Ze zijn elektronisch ingewerkt, dus je moet het systeem opnieuw instellen als je toegang moet forceren. Dit maakt hen zeer beveiligd.

Veiligheidsslot

Ze bieden beveiliging via een metalen cilinder die van de deur tot de muur loopt. Er zijn ook verschillende sloten van deze type. De meest voorkomende zijn:

Slot met één cilinder: de meest voorkomende en heeft een sleutelgat aan de buitenkant van de deur en een gleuf aan de binnenkant. De gleuf wordt gedraaid om de deur open te maken of te sluiten.

Slot met twee cilinders: het verschilt van het bovenstaande slot dankzij het feit dat de binnenkant een sleutelgat heeft in plaats van een gleuf.

Opbouwslot: een D-vormig toestel die aan de binnenkant van de deur vastzit. Deze sloten voorkomen dat inbrekers het slot vanuit de buitenkant kunnen afbreken.

Veiligheidssloten zijn effectief, maar hun beveiligingsniveau is helaas niet zo hoog. Je kan het gemakkelijk picken met de juiste gereedschappen.

Conclusie

Dit zijn dan enkele van de meest voorkomende deursloten. Contacteer een slotenmaker als je een probleem met je sloten tegenkomt en door een professionele wilt laten nakijken.

Wilt u een professionele slotenmaker in handen hebben? Neem eens een kijkje op de website van Locksecure: http://www.locksecure.nl/slotenmaker-utrecht/

Zij zijn al tientallen jaren professionals op het gebied van beveiliging en service.

 

Last Updated on: november 9th, 2017 at 2:43 am, by


Written by