Waarom zou je overstappen van zorgverzekering?


Posted On jul 27 2020 by

Heel veel mensen doen het aan het einde van het jaar: overstappen van zorgverzekering. Maar waarom zou je dat doen als je tevreden bent met de zorgverzekering die je nu hebt? Natuurlijk ben je niet verplicht om over te stappen, maar wellicht kun je een nog betere of nog goedkopere Zorgverzekering 2021 en ook kan vinden. Dit is dan ook de reden om over te stappen, want je kunt zomaar tientallen euro’s per jaar gaan besparen.

 

Niet meer tevreden? Stap over!

Een andere reden om over te stappen van zorgverzekering is omdat je simpelweg niet tevreden bent met je huidige verzekeraar. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat de dekking die je vorig jaar hebt gekozen nu niet meer bij jou past. Misschien heb je een blessure opgelopen en zit er in je huidige pakket geen verzekering voor fysiotherapie. Een nieuwe zorgverzekering met een nieuwe dekking biedt dan uitkomst.

 

Een nieuwe zorgverzekering voor 2021? Dat is een slimme keuze, omdat de kans groot is dat je er financieel op vooruit gaat. Hoe werkt dat precies? Zorgverzekeringen hebben verschillende premies en het kan zomaar zijn dat je voor dezelfde zorg minder geld betaalt bij een andere zorgverzekering. Een zorgverzekering vergelijken is dan ook een slimme zet, omdat je wellicht tientallen tot honderden euro’s per jaar kunt gaan besparen. Overstappen van zorgverzekering voor 2021 kan financieel heel aantrekkelijk zijn.

 

Het kan: ieder jaar een andere zorgverzekering

Er zijn dus verschillende redenen waarom je een nieuwe zorgverzekering kiezen en afsluiten. Of je nu niet tevreden bent met je huidige verzekeraar, je minder premie wilt betalen of de dekking niet meer bij je past: de zorgverzekering vergelijken voor 2021 is zeker een aanrader. Je kunt geld besparen maar je kunt ook de zorg kiezen die bij jou past en die bij jouw wensen aansluit. En ben je na een jaar toch niet meer zo tevreden? Dan kies je voor het volgende jaar gewoon weer een nieuwe zorgverzekering. 

 

Last Updated on: november 13th, 2020 at 4:16 pm, by


Written by