Gegrond
Image default
Zorg

Voor elke vorm van autisme de juiste begeleiding in de omgeving van Helmond

Heb je een naaste met autisme en zoek je de juiste begeleiding voor deze persoon in de omgeving van Helmond? Kijk dan eens bij BijdeHand Zorg in Deurne. Dit begeleidingscentrum heeft ruime ervaring in de begeleiding van mensen met autisme. Het doel dat zij stellen is dat deze mensen zelfstandiger en zelfredzamer worden. Daarnaast willen ze het stressniveau verlagen. Ze leren de doelgroep hun hulpvraag herkennen en reiken handvatten aan, zodat mensen met autisme hier leren hoe hiermee om te gaan en wanneer ze de hulpvraag het beste kunnen stellen. Dit begeleidingscentrum helpt mensen met autisme, mensen met autisme die werken, ze bieden voorlichting en training en helpen mensen uit de omgeving die met autisme te maken hebben. Ze bieden zelfs een cursus aan om je kennis te laten maken met autisme en het laat je beleven tegen welke muren mensen met autisme kunnen botsen.

Individuele en groepsbegeleiding mogelijk

BijdeHand Zorg in Deurne, nabij Helmond, biedt mensen met autisme de begeleiding die ze nodig hebben. Afhankelijk van de behoeften van de cliënt zullen ze individuele begeleiding of groepsbegeleiding adviseren. De nadruk ligt op participatie in de samenleving, het vergroten de zelfredzaamheid, het herkennis van eventuele minder sterke kanten en het ontwikkelen van de sterke kanten. Ouders van kinderen met autisme of partners van mensen met autisme kunnen hier ook terecht. Ook voor hen is er passende begeleiding. Zo leren ze hun kinderen en partners nog beter begrijpen.  

Indicatie van de gemeente nodig

Wil je graag het traject van begeleiding voor mensen met autisme ingaan bij BijdeHand Zorg, nabij Helmond? Dan is het goed om te weten dat je hiervoor een indicatie van de gemeente nodig hebt. Weet je niet goed hoe je dit moet aanvragen? Dit begeleidingscentrum helpt je ook daarmee. Als je meer wilt weten over het begeleidingstraject dan kun je altijd contact opnemen met hun specialisten.

https://bijdehandzorg.nl/