Gegrond
Image default
Zorg

Kijken naar de chronische hyperventilatie symptomen

Heb je last van hyperventilatie? Dan heb je misschien wel te maken met iets chronisch. Om dit te controleren kan je kijken of de klachten die je ervaart voldoen aan de nieuwe chronische hyperventilatie symptomen. Je kunt op de meeste symptomen doorklikken om te bekijken wat dit precies inhoudt en wanneer je dit nog meer kunt hebben. Het hoeft uiteraard nog steeds niet zo te zijn dat je last hebt van deze aandoening wanneer je een aantal chronische hyperventilatie symptomen vertoond. Maar het is wel een graadmeter om vervolgens te kijken of je even een bezoekje aan de huisarts moet brengen om je na te laten kijken.

Luchtwegen

In de luchtwegen kan je te maken hebben met een aantal van de chronische hyperventilatie symptomen. Een voorbeeld daarvan is dat je snel buiten adem bent wanneer je jezelf inspant. Dat betekent bij het wandelen, fietsen of andere sporten uitvoeren. Maar misschien ook al wanneer je het huishouden aan het doen bent. Daarnaast kan het zijn dat je vaak last hebt van benauwdheid en weinig lucht krijgt. Het hebben van astma aanvallen is ook een van de chronische hyperventilatie symptomen. Net als het hebben van een ademhaling waarbij er een piepend geluid uit je keel komt. Als je al vaker gehoord hebt van anderen dat je hoorbaar ademhaalt, is dat ook een van de chronische hyperventilatie symptomen. 

Hersenen

Naast dat je symptomen kunt ervaren in je luchtwegen kan je ook te maken hebben met dingen in heb hersenen. Een van de chronische hyperventilatie symptomen is bijvoorbeeld dat je geheugenverlies kunt ervaren of dat je snel bezorgd bent. Je bent misschien snel emotioneel en bent geestelijk snel uitgeput. Misschien heb je wel paniekgevoelens of ben je snel geïrriteerd. Wanneer je hier mee te maken hebt kan je eens een keer naar de huisarts om je te laten checken.