Gegrond
Image default
Woningen

Voordelen van spouwmuur isoleren

Er zijn verschillende manieren waarop je jouw woning kunt isoleren. Als je woning op de juiste manier wordt geïsoleerd, kan dit resulteren in een lagere energierekening elke maand. Wist je dat spouwmuur isoleren een van de snelste, goedkoopste en makkelijkste manieren is om jouw woning te isoleren? Dit komt doordat deze klus maximaal één dag in beslag neemt. Daarnaast hoeven de werknemers van het isolatiebedrijf jouw woning niet te betreden om de spouwmuur te isoleren.

Wat is spouwmuur isoleren?

Een spouwmuur isoleren werkt als volgt: een spouwmuur bestaat altijd uit twee muren met een paar centimeter lege ruimte ertussen. Deze ruimte noemt men ook wel de spouw. Vervolgens wordt deze ruimte gevuld met isolatiemateriaal. Dit isolatiemateriaal wordt vanaf de buitenkant van jouw huis in de ruimte gestopt. Op deze manier wordt jouw huis niet vies aan de binnenkant, maar voelt het wellicht ook veiliger, omdat niemand jouw woning binnen hoeft te treden.

 

Subsidie bij twee maatregelen

Voor het laten plaatsen van isolatie kun je een subsidie aanvragen om ongeveer twintig procent van de kosten terug te krijgen. Je komt in aanmerking voor deze subsidie wanneer je twee maatregelen neemt voor jouw woning. Isolatie is er dus één. Als tweede maatregel kun je isolatie van een ander deel van de woning laten verzorgen, of bijvoorbeeld een warmtepomp, zonneboiler of warmtenet-aansluiting laten plaatsen. Dit telt ook als tweede maatregel.